Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Paničen drugi polčas odnesel točke

Dardan Shabanhaxhaj in nekdaji muraš ter sedanji igralec Olimpije Marcel Ratnik. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so v 7. krogu prve lige gostili Olimpijo in izgubili z 1:3 (1:1). Črno-beli so doživeli še tretji zaporedni domači poraz in se nahajajo na šestem mestu.

Mura: Mihelak, Sadriu, Morris, Maruško, Trontelj, Kous (od 59. Tripi), Jurišić, Kasalo (od 59. Šarić), Kurtović (od 87. Domijan), Maroša (od 77. Petković), Shabanhaxhaj. Trener: Darjan Slavic.

Olimpija: Vidovšek, Silva, Sualehe, Ratnik, Muhamedbegović, Doffo, Elšnik (od 77. Brest), Posavec (od 67. Fadida), Motika (od 87. Boultam), Rui Pedro (od 67. Pinto), Lucas (od 76. Nukić). Trener: Oliveira Nunes Henriques João Alexandre De

Strelci: 0:1 - Rui Pedro Da Silva E Sousa (20'), 1:1 - Dardan Shabanhaxhaj (27'), 1:2 - Timi Max Elšnik (65' - 11m), 1:3 - Mustafa Nukić (85').

Znova 4-4-2

Darjan Slavic je na igrišče poslal enako enajsterico kot proti Aluminiju v postavitvi 4-4-2. Trontelj je znova zaigral na položaju desnega krila, Shabanhaxhaj pa v napadu.

       Maroša  Shabanhaxhaj

Kasalo   Maruško Kurtovič Trontelj

Jurišić  Sadriu  Morris   Kous

           Mihelak

Vzpodbuden prvi polčas

Prvih petnajst minut smo spremljali igro med obema kazenskima prostoroma, pri čemer je imela Olimpija nekoliko večjo posest in pritisnila muraše na svojo polovico. Vsaka ekipa si je priigrala dve polpriložnosti. Pri Olimpiji sta poskušala Posavec in Motika, pri Muri pa Trontelj in Shabanhaxhaj. Olimpija je povedla v 20. minuti. Kous je na desni strani izgubil žogo in gostom omogočil obetavno akcijo. Posavec je v sredini našel osamljenega Ruija Pedra. Nobeden od igralcev Mure, ga ni pokril, niti poskušal blokirati, zato Portugalcu s polvisokim strelom ni bilo težko zadeti za 0:1. Mura je izenačila sedem minut kasneje. Gostje so naredili napako pri vračanju žoge, do nje je stekel Maroša in podal globinsko žogo do Shabanhaxhaja. Napadalec Mure je z dvanajstih metrov brez težav zadel za 1:1. Tri minute pozneje je Kasalo preigraval po levi strani in poslal ostro žogo v sredino. Pred Marošo je žogo odbil Vidovšek. V 35. minuti je Silva streljal mimo vrat. V 40. minuti je Maroša z roba kazenskega prostora meril prek gola. V zaključku polčasa je imela Olimpija pred Pedra Lucasa priložnost za vodstvo, vendar je streljal mimo vrat.

Usodnih dvajset minut drugega polčasa

V drugem polčasu si je prek Kurtoviča prvi strel priigrala Mura. To je bilo v 47. minuti z roba kazenskega prostora. V 52. minuti je Motika z desetih metrov streljal prek vrat. V 54. minuti so muraši naredili nekaj naumnosti pri gradnji napada. Mihelak je podal v sredino do osamljenega Elšnika, ki je z enajstih metrov streljal v prazna vrata. Na srečo je Morris žogo odbil v kot. V naslednjem napadu so po kotu gostje dvakrat zapretili z glavo, obakrat pa se je izkazal Mihelak. Muraši so v teh trenutkih nevarno viseli. V 58. minuti je Kous zaradi poškodbe zapustil igrišče, na njegovo igralno mesto pa se je preselil Trontelj. V 64. minuti so muraši nespametno izgubili žogo na desni strani, ki je prišla na levo stran do Posavca, kjer ga je zrušil Trontelj in sodnik je opravičeno pokazal na belo točko. Zadel je Elšnik in zelene poslal v vodstvo z 1:2. V 69. minuti so imeli muraši zelo lepo priložnost za izenačenje. Po hitrem protinapadu je Shabanhaxhajev strel z dvanajstih metrov Vidovšek obranil. Dve minuti pozneje je Tripi sprožil z roba kazenskega prostora. V 79. minuti je s strani streljal Nukić, v nasprotnem napadu pa so gostje blokirali strel Shabanhaxhaja. V 85. minuti so imeli gostje tri strele v enem napadu. Najprej je Pinto streljal z roba kazenskega prostora, odbito žogo je poskušal v mrežo pospraviti Motika. Mihelak je z novo obrambo odbil žogo v sredino do Nukića, ki se je znašel sam pred Mihelakom in ga brez težav matiral za 1:3. Do konca tekme se rezultat ni več spremenil in tekma se je končala z zmago gostov.

xG analiza tekme Mura : Olimpija

Panično reagiranje in težave pri gradnji napadov

Nogometašem Mure ne moremo očitati borbenosti. Če odmislimo manjšo posest je bil prvi polčas s strani Mure dokaj vzpodbuden in taktično discipliniran. Bili so enakovreden nasprotnik Ljubljančanom. Muraši so imeli dokaj velike težave s prehodom v napad in pri kreiranju napadalnih akcij. V drugi polčas so krenili zelo slabo. Olimpija je prvih petnajst minut konstantno pritiskala na obrambno linijo črno-belih, ki so pogosto panično reagirala. Plod tega je bila enajstmetrovka, nato pa je bila tekma več ali manj odločena.

Glavni sodnik Alen Borošak je bil rahlo na strani Olimpije. V prvem polčasu je murašem podeljeval kartone, za enake prekrške pa Olimpiji ne.

Black Gringosi so na tej tekmi praznovali 32-letnico obstoja.Kako so igrali?

Nogometaši Mure so v 7. krogu gostili Olimpijo. Kako so igrali? Ocenite igralce Mure, trenerja Slavica in glavnega sodnika Borošaka

Ocenite jih z oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ).

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 5. septembra, ko bodo znani rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 54.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu