Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Bo Mura tekmo dobila za zeleno mizo? Olimpija je imela v kadru le sedem doma vzgojenih igralcev

Olimpija je imela v kadru za tekmo z Muro le sedem doma vzgojenih igralcev in ne predpisanih osem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NK Mura skozi čas

Nogometaši Mure so včeraj utrpeli poraz proti Olimpiji z 1:3, vendar so Ljubljančani tekmo odigrali z le sedmimi doma vzgojenimi igralci, tj. igralci, ki so med 15. in 21. letom vsaj tri sezone (36 mesecev) igrali v Sloveniji. Pravilnik veleva, da jih mora biti osem. Bo Mura dobila tekmo za zeleno mizo?

Kamen spotike je Vidovšek

Pogoje mladih domačih igralcev so izpolnjevali Elšnik, Ratnik, Pintol. Nukić, Brest, Gavrić in Krefl. Vsi ostali jih niso, vključno z vratarjem Matevžem Vidovškom. Gre za povsem enak primer kot na tekmi minulega kroga med Koprom in Rogaško, ko so bili kamen spotike igralci Rogaške. Koper je takrat tekmo dobil z 3:0.

Matevž Vidovšek se je rodil 30. 10. 1999 kariero pa je pričel v Dravogradu. S šestnajstimi leti (4. 7. 2016) je odšel v tujino (Atalanta). Slednja ga je nato posodila Pescari in nato še Reggini. Leta 2019 je odšel na Ciper in 30. septembra 2020 k Olimpiji.

Vidovšek ima manj kot tri sezone

To pomeni, da je med 15. in 21. letom v Sloveniji prebil polni dve sezoni 2014/15 in 2015/16 ter del sezone 2020/21, kar znaša 33 mesecev in ne zahtevanih 36.

48 ur

Mura ima po pravilniku 48 ur časa za pritožbo. Kako bo reagirala NZS? Bo v primeru pritožbe tudi tokrat dosledna?

Vidovšek je 4. julija 2016 odšel v Atalanto. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: snportal.si

V Slovenijo se je vrnil 30. septembra 2020. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: nkolimpija.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu