Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Petarda in obraz prave ekipe

Veselje po zadetku proti Domžalam. Od leve: Turudija, Maroša, Nuhanović in Antolin. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Črno-beli so v tekmi za biti ali ne biti gostovali v Domžalah in zabeležili visoko zmago 3:5 (0:2). To je bil festival zadetkov v katerem so prvi polčas odigrali za učbenike, v drugem malo trpeli, na koncu pa smo z obeh strani videli še nekaj "divjega" nogometa. Na račun publike, ki je tako videla kar osem zadetkov. Z zmago so se malce odlepili od spodnjega dela lestvice in s 34. točkami zaplavali v nekoliko mirnejše vode.

Domžale: Štubljar, Klemenčič (od 84. Bobarić), Hodžić, Offenbacher, Đapo, Markuš, Perc (od 46. Topalović), Pišek, Stuparević, Šturm, Kolobarić (od 86. Dovžan Karahodžić). Trener: Dušan Kosič.

Mura: Mihelak, Kous (od 46. Trontelj), Proleta, Tripi (od 77. Turudija), Pucko, Maruško, Nuhanović, Antolin, Kurtović, Lamy (od 60. Čakš), Maroša (od 81. Kasalo). Trener: Anton Žlogar.

Strelci: 0:1 Nuhanović (30.), 0:2 Nuhanović (39.), 1:2 Kolobarič (67.), 1:3 Čakš (78.), 1:4 Maroša (80.), 1:5 Kurtović (87.), 2:5 Đapo (89.), 3:5 Pišek (91.).

Žlogar je tokrat v ekipo znova uvrstil Maruška, ki se je vrnil po poškodbi. Posledično se je Tripi pomaknil na položaj zadnjega veznega. V vratih je prvič v letu 2024 igral Mihelak, v napadu pa je Maroša dobil prednost pred Čakšem. Zaradi poškodb so manjkali Laci, Brkić, Domjan in Cipot, zaradi kartonov pa Sadriu in Ščernjavič.

   Lamy   Maroša

  Antolin  Nuhanović

Kurtović  Tripi    Kous     

 Pucko  Maruško  Proleta

      Mihelak

Nuhanović mož prvega polčasa

V 4. minuti je po kotu domačinov Lamy skoraj presenetil lastnega vratarja. V nasprotnem protinapadu je Maroša pretekel pol igrišča in z roba kazenskega prostora streljal preveč po sredini. Minuto kasneje je do nevarnega strela z osemnajstih metrov prišel Pišek. V osmi minuti je Maroša po podaji Nuhanovića stresel prečko, v nasprotnem napadu pa je bil z razdalje znova nevaren Pišek. V 12. minuti je visoko prek vrat streljal Markuš. V 23. minuti je imela Mura po kotu zelo lepo priložnost za vodstvo. Domači vratar je žogo odbil, proti vratom jo je poslal Antolin, na drugi vratnici pa je preveč okleval Maruško. Namesto strela se je odločil za podajo na drugo stran, kjer je bil prekratek Proleta. V 29. minuti je Lamy po podaji Kousa z bližine streljal z glavo. Njegov poskus je domači vratar obranil. V 30. minuti je Mura povedla. Lepo podajo Lamyja je dobil Nuhanović, stekel v kazenski prostor in z enajstih metrov s strani močno sprožil. Žoga se je od vratnice in prečke odbila v gol za 0:1. Na drugi zadetek je bilo potrebno počakati do 39. minute, ko je Lamy lepo poslal diagonalo do Kousa. Murin kapetan je streljal z roba kazenskega prostora, domači vratar pa je žogo odbil do Nuhanovića. Murin igralec je preigral vratarja in z bližine dosegel še drugi zadetek.

Festival zadetkov v drugem polčasu

Pred pričetkom drugega polčasa je Žlogar namesto Kousa v igro poslal Trontlja. V 51. minuti je imela Mura lepo priložnost za tretji zadetek. Maroša je z dolgim pasom lepo našel Lamyja, ki je sprožil s sedemnajstih metrov s strani. V 53. minuti je Francoz Lamy prejel dolgo globinsko podajo in stekel sam proti vratarju, vendar je preveč okleval, zato mu je branilec Domžal Đapo žogo odvzel. V 59. minuti je po predložku Kolobarić z glavo zadel prečko. V 65. minuti je po kotu nevarno streljal Stuparević. Domžalčani so znižali v 67. minuti, ko je Stuparević pobegnil po desni strani in podal v sredino do Kolobarića, ki je z bližine premagal Mihelaka za 1:2. Tretji zadetek za črno-bele je v 78. minuti dosegel Čakš. Maroša je po protinapadu poslal žogo v sredino do Čakša, ki je z desetih metrov rutinirano premagal domačega vratarja. Dve minuti pozneje je na semaforju pisalo 1:4. Trontelj je po priborjeni žogi v sredini našel Marošo, ki je zadel s strelom v daljši vratarjev kot. Festival zadetkov se je nadaljeval v 87. minuti, ko je Turudija s podajo za hrbet našel Kurtovića. Igralec Mure je z enajstih metrov zanesljivo premagal vratarja Domžal. Dve minuti kasneje so Domžalčani znižali za 2:5. Đapo se je sprehodil skozi Murino obrambo in s sedmih metrov premagal Mihelaka. S tem pa zadetkov še ni bilo konec. V 91. minuti se je žoga nesrečno odbila od Antolina, ki je ležal na tleh zaradi poškodbe. Do nje je prišel Pišek in s petindvajsetih metrov presenetil vratarja Mure.

xG analiza Domžale : Mura

Prvi polčas za učbenike

V prvem polčasu smo spremljali zelo dobro igro Mure. Bili so pravočasni v duelih, agresivni, dobivali odbite žoge in s smiselnimi podajami izigravali domačine. Plod tega sta bila dva zadetka in ena prečka. Domžalčani si v tem delu niso priigrali nobene resne priložnosti, sprožili so le tri strele z razdalje, medtem ko muraši kar šest v okvir vrat.

Čakš in Maroša zapečatila usodo Domžal

V začetku drugega polčasa je izgledalo, da bomo spremljali podobno igro kot v prvem. V obdobju od 60. do 75. minute so bili domačini zelo nevarni, muraši pa so nekajkrat nevarno viseli. V tem času so tudi prejeli zadetek. Sledil je pravočasen odgovor, ko sta v razmaku dveh minut zadela Čakš in Maroša. Od takrat naprej smo spremljali povsem odprt nogomet, ko so se akcije vrstile tako na eni kot drugi strani.

Zanimivo je, da so bili vsi skoraj vsi zadetki Mure zelo čiste situacije, ko so prišli takorekoč pred vrata in je bilo skoraj težje zgrešiti kot zadeti.

Statistični posladki

Maric Maruško je presegel mejo 350 nastopov za Muro, Amadej Maroša pa je dosegel svoj 99. zadetek v črno-belem. To je bila prva prvenstvena zmaga Mure v letu 2024 in prva gostujoča po 27. septembru lani, ko so prav tako slavili v Domžalah. Anton Žlogar se je veselil prve prvenstvene zmage na klopi Mure in svoje prve v 1. SNL.


Murin strokovni štab. Anton Žlogar, Matjaž kek in Robert Koren. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Začetna enajsterica Mure. Stojijo od leve: proleta, Tripi, Lamy, Maruško, Mihelak in Kous. Spodnja vrsta: Nuhanović, Antolin, Kurtović, Pucko in Maroša. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Skupinska fotografija kapetanov Markuša in Pucka s sodniško trojko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Amadej Maroša se veseli 99. zadetka v dresu Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Veselje murašev. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Aljaž Antolin. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Muraši so imeli bučno podporo s tribun. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kako so igrali?

Ocenite muraše na tekmi proti Domžalam (29. marec 2024). Kako so igrali? Ocenjujete tako, da jim podelite oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ). Ocenite še trenerja Antona Žlogarja in glavnega sodnika Radeta Obrenovića.

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 31. marca, ko se bodo prikazali rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 53.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu