Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Po desetih letih znova na Hodoš

Igrišče na Hodošu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Črno-bele čaka gostovanje na Hodošu v obmejni vasici tik ob slovensko-madžarski meji. V sredo 18. oktobra ob 15.30 se bosta kluba pomerila v 2. krogu pokala Pivovarna Union. Hodoš igra v 1. medobčinski nogometni ligi Murska Sobota, kar na nivoju Slovenije predstavlja peto ligo. Po osmih odigranih tekmah zasedajo tretje mesto.

Kluba sta v preteklosti že odigrala dve uradni tekmi. Če bi bila tokratna dva dni pozneje bi od prve minilo natanko deset let. To je bilo v sezoni 2013/14, ko je NŠ Mura po zlomu Mure 05 pričela s tekmovanjem v 1. MNL Murska Sobota. Druga je bila odigrana 18. maja 2014 v Murski Soboti. Črno-beli so obe tekmi dobili, prvo z 0:2, drugo pa s 3:0.

Stična točka je Boris Lainšček

V obeh klubih še vedno delujejo nekateri funkcionarji in igralci, ki so bili zraven že takrat. Vrata Mure je takrat branil Aleš Luk, ki je danes trener vratarjev. Hodoš je treniral Boris Lainšček, ki je danes Murin analitik. Tudi po desetih letih za Hodoš še vedno igrata vratar Sandi Škerlak in Mate Molnar. Pri Muri takega igralca ni.

Pol ure kasneje kot je bilo sprva predvideno

Tekma bo pravi praznik za Hodošance, ki se na uradnih tekmah še nikoli niso pomerili s katerim izmed prvoligašev. Kljub nekoliko hladnejšemu vremenu in sredinemu terminu lahko tako kot v Dokležovju pričakujemo precejšnje število gledalcev. Domačini so se potrudili in dosegli, da se bo tekma pričela pol ure kasneje kot je to bilo sprva predvideno, ob 15.30.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu