Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Po gostovanju v Splitu dostojno slovo od pokala

Nogometaši Sobote in Hajduka. Sobota je v temnih dresih. Stojijo od leve: Jože Šimon, Alojz Režonja, Ladislav Kulčar, Janez Horvat, Feri Zelko, Miodrag Pavličević, Jurij Vrtarič, Aki Norčič, Bela Norčič. Čepijo: Ciril Klajnšček in Aleksander Bušen. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv Janeza Horvata

Nogometaši Sobote so v osmini finala pokala maršala Tita gostovali v Splitu, kjer so se pomerili z aktualnim državnim prvakom Jugoslavije, Hajdukom. Pred okrog 4000 gledalci so slavili Splitčani, ki so zmagali s 15:0 (6:0). Tekma je bila odigrana na stadionu Stari plac.

Postava Hajduka: Vladimir Beara, Ivo Mrčić, Ljubomir Kokeza, Slavko Luštica, Ervin Katnić, Ivo Radovniković, Vlado Schönauer, Frane Matošić, Stane Krstulović, Ante Mladinić in Branko Viđak.

Postava Sobote: Alojz Režonja, Janez Horvat, Aleksander Bušen, Štefan Aki Norčič, Ciril Klajnšček, Bela Norčič, Jože Šimon, Feri Zelko, Jurij Vrtarič, Miodrag Pavličević in Ladislav Kulčar. Trener: Vladimir Kukanja.

Zadetke so dosegli: Krstulović (4), Schönauer (4), Matošić (3), Mladinić (3) in Viđak.

Sobota s poškodovanim vratarjem

Zmaga Hajduka je bila zaslužena, saj je bil ves čas tekme boljši tekmec. Hajduk je bil kondicijsko in tudi tehnično boljši. Kot so poročali časopisi je potrebno čestitati Soboti, ki se je celo tekmo borila in prikazala pravi športni pristop.

Pri Hajduku se je najbolj izkazal levo krilo Viđak, ki je asistiral pri večini zadetkih. Izkazal se je tudi Matošić in v obrambi Radovniković. Vrata Hajduka je branil Beara. Pri Soboti je bil najboljši centerhalf Klajnšček in desno krilo Vrtarič. Branil je   Alojz Režonja, ki je kljub poškodbi želel odigrati to tekmo. Kot so poročali časopisi bi z malo več njegove pozornosti lahko bil rezultat nižji. Hajduk je zaigral v najmočnejši zasedbi. Manjkala sta edino Broketa in Vukas, ki je odšel na služenje vojaškega roka.

Najboljša ekipa v Jugoslaviji

Hajduk je v sezoni 1950 po 21. letih znova osvojil naslov državnega prvaka Jugoslavije. V celotni sezoni ni doživel nobenega poraza. Hajduk je imel kopico državnih reprezentantov. Na svetovnem prvenstvu leta 1950 v Braziliji so barve Jugoslavije branili Beara, Radovniković, Katnić, Broketa in Vukas. Prvi trije so igrali proti Soboti.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu