Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Popolnjenost igralnih položajev v sezoni 2023/24

Grafika z osnovnimi igralnimi položaji igralcev Mure v sezoni 2023/24. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: NK Mura skozi čas

V zadnji čarno-bejli debati je trener Dejan Grabić razkril, da je Mura v prihajajoči sezoni najbližje igranju v sistemu 4-2-3-1. To pomeni igranje s štirimi branilci, dvema zadnjima veznima, enim prednjim veznim, dvema krilnima igralcema in enim napadalcem. V takem sistemu so se črno-beli predstavili tudi na zadnji pripravljalni tekmi proti Vojvodini. Kakšne možnosti ima Grabić, kako dobro so popolnjeni posamezni igralni položaji in kdo vse konkurira za posamezen položaj?

Po podatkih NZS ima Mura na dan 17. julija pod pogodbo 37 igralcev. Kar nekaj od teh jih ni pričelo priprav in bodo najverjetje zopet odšli na posojo ali pa bo prišlo do sporazumnih prekinitev pogodb. Med njimi so denimo Tarik Bagola, Henrik Nerguti in Warner Dwayne Brown, ki je že prekinil pogodbo z Muro. Če se ozremo na pripravljalno obdobje ima Mura po naših podatkih 34 igralcev na katere lahko tako ali drugače računa. Seznam z osnovnim igralnim položajem je sledeč:

1. Tomaž Brdik      napadalec
2. Timotej Brkić     zadnji vezni
3. Žan Buček       levi bočni
4. Kai Cipot       obrambni
5. Žan Črnko       levi bočni
6. Gaber Dobrovoljc   obrambni
7. Jaka Domjan      prednji vezni
8. Niko Graj       desni bočni
9. Anej Jelovica     desno krilo
10.Nikola Jovićević   prednji vezni
11.Roko Jurišić     levi bočni
12.Niko Kasalo      prednji vezni
13.Žiga Kous       desni krilni
14.Almin Kurtovič    prednji vezni
15.Srđan Kuzmić     desni bočni
16.Amadej Maroša     napadalec
17.Matic Maruško     zadnji vezni
18.Klemen Mihelak    vratar
19.Darick Kobie Morris  obrambni
20.Samsindin Ouro    zadnji vezni
21.Nikola Petković    napadalec
22.Borna Proleta     obrambni
23.Klemen Pucko     levi bočni
24.Florijan Raduha    vratar
25.Tian Rantaša     zadnji vezni
26.Leard Sadriu     levi bočni
27.Emir Saitoski     desni krilni
28.Ivan Šarić      levi krilni
29.Tilen Ščernjavič   levi bočni
30.Dardan Shabanhaxhaj  levi krilni
31.Vid Šumenjak     vratar
32.Filippo Tripi     zadnji vezni
33.Luka Turudija     prednji vezni
34.Lazar Zličić     prednji vezni

Veliko je tudi mladih igralcev, ki bodo najverjetneje na priložnost čakali s klopi ali pa igrali za mladinsko selekcijo. Na seznamu je tudi Borna Proleta, ki se nahaja na preizkušnji in pogodbe (še) ni podpisal.

Gneča spredaj in na levem boku

Kako dobro so popolnjeni posamezni položaji je razvidno iz zgornje grafike. Največja gneča je na položaju prednjega veznega in levega bočnega, kjer za en igralni položaj konkurira šest igralcev. Na drugi strani znajo biti težave na položaju desnega bočnega, kjer imata izkušnje le Kous in Kuzmić. Kapetan Kous, ki je na zadnji tekmi manjkal zaradi poškodbe se dobro znajde tako na desnem bočnem kot krilnem položaju. Zadaj desno bo na priložnost čakal tudi mladi Graj. Nekoliko drugače je levem boku kjer je ob poškodovanem Pucku in prihodu Jurišića nekoliko večja gneča. Tu so še Buček, Črnko, Sadriu in Ščernjavič.

Standardna obramba

Obrambni del bo najverjetneje rezerviran za Cipota in Morrisa, konkurenco pa jima dela še Dobrovoljc. Če bo pogodbo podpisal tudi Proleta bodo za dve igralni mesti konkurirali štirje igralci. Podobna izbira je tudi na mestu zadnjega veznega, kjer so Maruško, Ouro, Brkič, Tripi in mladi Rantaša.

Kje bosta Kurtović in Shabanhaxhaj?

Kot je bilo razvidno iz pripravljalnih tekem trener še išče pravi igralni položaj za Kurtovića, ki je v osnovi prednji vezni, lahko pa igra tudi kot levi krilec, kjer je v preteklosti igral Klepač, sedaj pa priložnost dobiva Šarić. Na zadnji tekmi proti Vojvodini, ga je trener preizkušal na desnem krilu.  Nedefiniran je tudi status Shabanhaxhaja, ki se pogosto seli s položaja prednjega veznega na oba krilna položaja. V napadu bosta za eno mesto konkurirala Petković in Maroša, tu pa je tudi mladi Brdik.

Kakšna bo enajsterica je seveda v domeni trenerskega štaba, opazimo pa lahko, da ima Mura dokaj dobro popolnjene vse linije. Na svoje priložnosti bodo čakali tudi mladi igralci, ki bodo morali namenjene minute zelo dobro izkoristiti.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu