Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Potopljeni Triglav
14. oktober 2007

Po zaostanku črno-belih v prvem polčasu, so naši igralci v drugem polčasu popolnoma preobrnili rezultat in vknjižili zmago proti Triglavu Gorenjski, vodilni ekipi druge lige, ob koncu je bilo 3:1. Trener Osmanovič je na igrišče poslal naslednje igralce Boštjan Kamnik, Marko Gobec, Tomaž Toplak, Milidrag Marič, Dejan Benkič, Žiga Kljajič (46. min Bojan Fajfar), Darjan Slavic, Marko Balažic, Kristjan Kulčar, Peter Plošnik (75. min Dejan Sreš), Kiton Bozgo (85. min Danilo Šiško).

Prvi so proti vratom sprožili gostje v 3. minuti, ko je bil nenatančen Martelj. Muraši v 5. minuti prek Kulčarja izvajajo dva kota, ob drugem je na robu petmetrskega prostora žogo zgrešil Gobec in tako je prva priložnost splavala po vodi. V 10. minuti Kamnik brez težav ubrani strel Stojanova s petintridesetih metrov. Tri minute za tem napaka Toplaka, ki je žogo podal na noge Burgarja, ta strelja z desetih metrov z desne strani, vendar je Kamnik pazljiv in žogo izbija v kot. Sledita dva poizkusa naših igralcev, najprej Plošnik z dvajsetih metrov, nato še Bozgo z roba kazenskega prostora, obakrat je Likozar uspešnejši. V 19. minuti še enkrat poizkuša Plošnik, tokrat strelja mimo gola, strel Balažica iz prve pa zleti visoko čez gol. V 24. minuti prodor Kljajiča po levi strani, ki poda globinsko žogo do Plošnika, pred katerim je vratar za malenkost hitrejši in žogo lovi. V 30. minuti po podaji Benkiča po desni strani na robu šestnajstih metrov do strela pride Kulčar, ki strelja meter mimo leve vratnice. V naslednjem napadu prosti strel z leve strani izvaja Kulčar, v skoku je najvišji gostujoči branilec, ki strelja nevarno mimo lastnih vrat. V 36. minuti kot z leve strani izvaja Slavic, odbita žoga pride še enkrat do njega, sledi predložek na prvo vratnico, kjer je Balažic z glavo z osmih metrov streljal v desni spodnji kot, Likozar strel s parado ubrani. V 41. minuti protinapad začne Kulčar, ki je pred kazenskim prostorom našel Kljajiča, ta žoge ne uspe zaustaviti, tako da jo gostujoči branilec izbije v polje in to v situaciji, ko so bili naši igralci tri na ena. V zadnjih trenutkih prvega polčasa so gostje izvajali kot z leve strani. Na drugi vratnici je v skoku bil prenizek Slavic, zato pa je bil pripravljen Igor Stojanov, ki je z glavo streljal v tla od koder se je ob drugi vratnici odbila za hrbet Kamnika za vodstvo gostov z 0:1.

Drugi polčas je namesto Kljajiča začel Fajfar. Prvi so zapretili naši igralci prek Kulčarja, ki je iz bližine streljal mimo desne vratnice, sledita dva poizkusa gostov z leve strani in dve obrambi Kamnika na prvi vratnici. V 55. minuti gostje najprej blokirajo strel Kulčarja z desne strani, potem še strel Plošnika z roba kazenskega prostora, žoga se odbije nazaj do Petra Plošnika, ki je v drugo natančnejši in z polvisoko žogo zadane desni kot nemočnega Likozarja za izenačenje na 1:1. V 57. minuti po akciji na desni strani Kulčar pošlje predložek na drugo vratnico, kjer je na sedmih metrih popolnoma sam Gobec, ta strelja z glavo naravnost v vratarja. V 60. minuti je Kulčar na sredini priboril žogo in podal na rob kazenskega prostora, ki je iz igre vrgel branilca, nato preigral še vratarja, potem pa z nekaj metrov zgrešil prazna vrata. V 63. minuti še ena asistenca Kulčarja, ki je na robu kazenskega prostora našel Klitona Bozga, kateri strelja neubranljivo v desni kot gostujočih vrat za svoj prvi gol v dresu Mure 05 in vodstvo 2:1. Gostje so takoj za tem imeli priložnost za izenačenje, a je na prvi vratnici eden od napadalcev streljal mimo vrat. V 65. minuti Plošnik iz prostega strela z dobrih petindvajsetih metrov strelja mimo leve vratnice. V 70. minuti Plošnik preigra dva igralca, dolgo žogo v padcu Fajfar uspe preusmeriti proti mreži, a jo gostujoči branilec uspe izbiti iz vrat. V 74. minuti Likozar uspe ubraniti bombo Kulčarja, v naslednjem napadu je še enkrat sam pred gostujočimi vrati Slavic, ki poizkuša z lobom premagati Likozarja, ki je bil nekoliko iz vrat, žoga je za malenkost predolga in konča v gol avtu. V 81. minuti se za še en strel odloči Kristjan Kulčar, strelja s petintridesetih metrov in zadane prečko gostujočih vrat. Minuto pozneje se po podaji Sreša znajde še enkrat v priložnosti, tokrat z roba kazenskega prostora strelja naravnost v vratarja. Po kotu v 85. minuti je v prazno zaplaval Kamnik, na petih metrih sta bila kar dva igralca, ki sta si bila na našo srečo v preveliki vnemi v napoto, tako da sta žogo namesto v prazno mrežo izbila v polje. V 90. minuti Sreš po preigravanju na robu kazenskega prostora poda žogo za hrbet gostujoče obrambe, kjer je z desne strani utekel Bojan Fajfar preigral še vratarja Likozarja in iz bližine zadel za prepričljivo zmago z 3:1.

Muraši so se borili in trudili že v prvem polčasu, čeprav jim je uspevalo malo tega, kar so si zamislili, zato pa je bil drugi polčas veliko boljši, eden najboljših, kar so jih prikazali v zadnjem času, nadgrajen je bil tudi z všečno igro in primerno učinkovitostjo, kar nas je pripeljalo na samo tri točke zaostanka za vodilno ekipo Bele Krajine. V nedeljo gostujemo pri Bonifiki, ki trenutno zaseda drugo mesto.

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu