Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Pred startom prvenstva poraz z Vojvodino

Avtobus FK Vojvodine na parkirišču Fazanerije. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Nogometaši Mure so odigrali zadnjo pripravljalno tekmo pred pričetkom prvenstvenih dvobojev. Na Fazaneriji so gostili Vojvodino in izgubili z 1:2 (1:1). Boljši je bil prvi polčas v katerem so zaigrali igralci, ki bodo, kot vse kaže, nosili glavno breme letošnje sezone.

Postavi

Mura: Mihelak, Kuzmić (od 77. Ščernjavič), Morris (od 77. Graj), Cipot (od 77. Proleta), Jurišić (od 62. Sadriu), Kurtović (od 62. Turudija), Ouro (od 46. Zličić), Maruško (od 62. Jelovica), Shabanhaxhaj (od 71. Saitoski), Šarić (od 52. Jovićević), Maroša (od 62. Petković).  Trener: Dejan Grabić.

Vojvodina: Lazar Carević, Milan Lazarević, Djordje Crnomarković, Aleksandar Busnić, Filip Antonijević, Dejan Zukić, Asmir Kajević, Uroš Nikolić, Filip Malbašić, Nikola Čumić in Andrija Radulović. Igrali so še: Ranko Puškić, Mamadou Traore, Marko Petković, Vladimir Miletić, Stefan Bukinac, Ives Baraye, Mihailo Ivanović, Lazar Jovanović, Uroš Kabić, Igor Jeličić, Radomir Milosavljević in Milan Kovačev. Trener: Radoslav Batak.

Štiri novosti med prvih enajst

Glede na pretekle tekme so se med prvih enajt predstavili štirje novinci, od tega dva povratnika. Jurišić je pričel na levem boku, Ouro je igral zadnjega veznega, Kurtović desnega krilnega, v vrhu napada pa je priložnost dobil Maroša.

Zaradi poškodb so manjkali: Dobrovoljc, Tripi, Pucko, Kous in Kasalo. Manjkal je tudi Klepač, ki je tik pred prestopom v tujino.

      Mihelak

Kuzmić Morris Cipot Jurišić

     Maruško  Ouro

 Kurtović Shabanhaxhaj Šarić

       Maroša

0:1 - Radulović

Gostje so povedli v 3. minuti iz prve priložnosti na tekmi. Po izgubljeni žogi Oura so z dvojno podajo izigrali Kuzmića. Žoga je prišla v sredino do osamljenega Radulovića, ki je s sedmih metrov neoviran zadel za vodstvo rdeče-belih.

1:1 - Cipot

Po prejetem zadetku so se muraši zelo dobro odzvali. Bili so agresivnejši in imeli nekoliko večjo posest. Izenačili so v 12. minuti po podaji iz kota. Izvajal ga je Jurišić, na prvi vratnici pa je bil z glavo najvišji Cipot.

Po zadetku so muraši še naprej prevladovali. V 14. minuti je z 22. metrov streljal Šarić. V 16. minuti je po kotu in odbiti žogi iz obrata prek vrat meril Maroša. V nasprotnem napadu so zapretili tudi gostje, ko je Malbašić streljal prek vrat.

V 23. minuti so gostje stekli v hiter protinapad po desni strani. Žoga je prišla v sredino do osamljenega Malbašića. Gledalci smo jo že videli v mreži, vendar se je z obrambo izkazal Mihelak.

V 37. minuti je po lepi globinski podaji sam pred vratarja stekel Shabanhaxhaj, ki je pri strelu nekoliko preveč okleval, zato je vratar Carević njegov poskus obranil.

V 39. minuti so muraši naredili napako pri vračanju žoge vratarju in nato v zadnjem trenutku rešili nevarno situacijo. V 40. minuti je Ouro s sedemnajstih metrov streljal mimo vrat. V 44. minuti so naši nogometaši rešili situacijo z golove črte. V 45. minuti so gostje imeli novo lepo priložnost. Mihelak je obranil čisti strel Čumića z enajstih metrov in Muro rešil zaostanka.

V prvi minuti sodniškega dodatka je Jurišić lepo preigraval na levi strani in podal v sredino do Shabanhaxhaja. Žoga je prišla do osamljenega Kurtovića, ki je z desetih metrov streljal preveč po tleh. Gostje so odbili z golove črte.

V začetku drugega polčasa je Oura zamenjal Zličić, vendar se v taktičnem smislu ni ničesar spremenilo.

V 47. minuti je po kotu z glavo mimo vrat meril Busnić. V 52. minuti je sledila menjava Šarić - Jovićević. Slednji se je pomaknil na položaj prednjega veznega, Shabanhaxhaj pa na krilo namesto Šarića. V 54. minuti je Kurtović z desetih metrov meril v vratarja.

V naslednjih minutah so sledile številne menjave tako na eni kot na drugi strani, dogajanje na zelenici pa se je nekoliko umirilo. Znova je postalo nekoliko bolj razgibano zadnjih deset minut tekme, nekoliko več priložnosti pa so imeli gostje. V 80. minuti je Jelovica nevarno streljal z razdalje, minuto pred tem pa je Petković po kotu poskušal z glavo.

1:2 - Čumić

Gostje so povedli v 85. minuti, ko je po nevarni akciji po desni strani z diagonalnim strelom v polno meril Čumić.

V sodniškem dodatku je po podaji Turudije mimo vrat streljal Petković.

Kako so igrali?

Ouro - borben igralec, ki je včasih naredil kakšno potezo preveč oz. se spušča v nevarna preigravanja.

Jurišić - igral je zelo solidno. Izvajal je kote in predstavlja pravšnjo osvežitev na levi strani.

Maroša - Murin golgeter je bil praktično neviden. Nekajkrat je stekel v prostor, vendar ni dobil veliko uporabnih žog.

Kurtović - nevaren krilni igralec, ki pa se še mora na desni strani ujeti s Kuzmičem. Bolje je izgledala naveza na levi strani Jurišić - Šarić.

Zanimivosti

Igrišče je bilo zelo dobro pripravljeno, glede na to, da je bila dan prej v nalivu na njem odigrana tekma med Bačko Topolo in Kisvardo. Mura je po zamenjavi ponudnika vstopnic prvič uporabila nov sistem kart, ki jo je razvilo domače podjetje Biroplast Solutions. Za vse nakupe na stadionu je bilo prvič uporabljeno brezgotovinsko poslovanje. Vsak obiskovalec, ki si je želel kupiti npr. pijačo, si je moral prej priskrbeti t.i. MuraCard na katero si je na blagajni stadiona naložil denar.


Ogrevanje pred tekmo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Utrinek iz prvega polčasa. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Možje postave na prostoru med glavno in severno tribuno. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

V drugem polčasu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Prvi pozdrav navijačem v sezoni 2023/24. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Almin Kurtović in strelec zadetka za Vojvodino Nikola Čumić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Dardan Shabanhaxhaj in Filip Antonijević. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Postava Vojvodine na tekmi proti Muri (14. julij 2023). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aljaž Vučkič

Nove Murine vstopnice so na prvi pogled precej večje od tistih, ki smo jih bili vajeni v preteklih sezonah. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu