Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Predsednik kluba je postal Evgen Halmoš

Evgen Halmoš je postal drugi predsednik SK Mure in je na tem mestu zamenjal Franja Košira. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: prvi jugoslovenski sportski almanah

Športni klub Mura je 1. februarja 1927 ob 19.30 pripravil redni letni občni zbor, na katerem so člani kluba izvolili novo vodstvo. Franja Koširja, ki je SK Muro vodil vse od ustanovitve kluba, je zamenjal trgovec Evgen Halmoš. Člani kluba so Franja Koširja soglasno potrdili za častnega člana kluba. Klub je bil še vedno razdeljen na odseke. Iz zapisa o občnem zboru lahko zasledimo, da ima klub nogometno in damsko (hazena) sekcijo. Zraven teh dveh so ustanovili in izvolili predstavnike še v veselični in prireditveni odsek.

Podpredsednik kluba je postal Franc Ramovš, ki je bil v preteklem mandatu načelnik nogometnega odseka. Tajnika kluba sta postala davčni uradnik Štefan Koltay in sodni uradnik Štefan Friedrich. Klub je imel dva blagajnika in sicer sta to postala poslovodja veletrgovine Štefan Vukan in bančni uradnik Oton Cvetko. Gospodar kluba je bil kavarnar Franc Meolic.

Člani kluba so izvolili tudi odbornike. To so postali odvetnik dr. Josip Goljevšček, upravnik pošte Jakob Čuš, brivec Peter Ursulesku, trgovec Koloman Hirschl, zdravnika dr. Štefan Vučak in dr. Josip Muster, trgovci Ivan Peterka, Vincenc Arvay in Evgen Farkaš, kr. notar Anton Koder in upravitelj Dragutin Lehar.

Načelnik nogometnega odseka je postal Ciril Hočevar. Pregledniki računov so bančna uradnika Štefan Malačič in Josip Adanič ter zobotehnik Oskar Heimer. Razsodišče so sestavljali bančni ravnatelj Josip Lipics, odvetnik dr. Nikolaj Pinter in ravnatelj gimnazije Ludvik Vagaja.

Kot smo omenili je klub ustanovil tudi veselični in prireditveni oddelek, ki je skrbel za organizacijo družabnih prireditev. Člani tega odseka so Janez Jonas, Ernest Nadai, Bela Keler, Bela Norcsics, Koloman Kerestury, Aladar Fürst, Koloman Zelko, Franjo Fürst in Gustav Fürst.

Koloman Kerestury, ki je bil izvoljen v veselični in prireditveni oddelek, je nekdanji napadalec Mure. Igral je za Football klub Mura v sezoni 1921/1922 in nato za SK Mura v letih od 1924 do 1926.

Z vodstvom tekmovanja Ljubljanske nogometne podzveze sta uradno smela komunicirati le predsednik in tajnik kluba. V primeru Mure sta to delo opravljala Evgen Halmoš in Štefan Koltay.

Občni zbor je potekal v hotelu Slon v Murski Soboti, katerega lastnik je bil Ljudevit Bac. Hotel Slon so porušili v 70. letih dvajsetega stoletja in na njegovem mestu zgradili današnji hotel Diana.

IZ MEDIJEV

Hotel Slon v Murski Soboti. V njem je potekal občni zbor Mure leta 1927. Foto: kamra.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu