Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Predzadnje dejanje jesenskega dela bo v Ljudskem vrtu

Kai Cipot je bil hitrejši od Nemanje Mitrovića. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

V četrtek nas čaka predzadnje dejanje v jesenskem delu prvenstva 2020/2021. Črno-beli odhajajo v Ljudski vrt k Mariboru. Prekmursko štajerski oz. štajersko prekmurski derbiji imajo dolgo brado in segajo v čas pred osamosvojitvijo Slovenije, ko sta kluba odigrala kar nekaj prijateljskih in prvenstvenih obračunov. Tokrat bo na sporedu 61. prvenstveni obračun teh dveh tekmecev v samostojni Sloveniji.

Maribor vs. Mura

Maribor je v zadnjem času nizal zelo dobre rezultate, saj je bil od zadnje tekme z Muro, ki jo je na Fazaneriji izgubil z 2:0, poražen le enkrat in sicer proti Olimpiji. Na drugi strani je tudi Mura od tiste zmage nad Mariborom izgubila le enkrat. Tudi to je bilo, zanimivo, proti Olimpiji. Maribor je od prihoda Camoranesija spremenil svoj sistem igre. Največkrat igra v sistemu 4-3-3 ali 3-4-3 in teži k veliki posesti žoge. Ofenzivna naravnanost pušča zadaj precej prostora, kar znajo ekipe kot je Mura še kako kaznovati. Za pričakovati je, da bo Mura tudi na tej tekmi poskušala ohraniti ničlo v obrambi in tako kot na prvi tekmi iskala svoje priložnosti iz protinapadov in polprotinapadov. Zanemarljivo ni niti to, da je Ante Šimundža mojster taktike proti Camoranesiju, ki ga doslej še ni uspel premagati. Niti na klopi Tabora, niti na klopi Maribora.

Kdo bo igral?

Med vratnicama bo po vsej verjetnosti znova stal Marko Zalokar, saj dvomimo da bi, tudi če bi bil Obradović že zdrav, dobil priložnost na tej tekmi. V obrambi je desna stran verjetno rezervirana za Karničnika, leva pa za Travnerja, ki je na tem igralnem mestu dobil prednost pred Šturmom. Večje vprašanje je kdo bo v osrčju obrambe, saj so kandidati trije - Maruško, Lovrić in Gorenc. Sredina je najverjetneje rezervirana za trio Horvat, Bobičanec in Kouter, boki pa za Kousa in Filipovića. Zadnje čase je v napadu dobival največ priložnosti Kai Cipot. Bo tudi tokrat tako? Kaznovanih igralcev ni ne na eni in ne na drugi strani.

Znova Nejc Kajtazović

Tekmo bo sodil Nejc Kajtazović, za katerega bo to četrti obračun med tema kluboma. Nazadnje je sodil 3. avgusta 2019, ko je bilo v Murski Soboti 1:1. Sodil je tudi pred nekaj več kot dvema letoma, ko so črno-beli razbili vijoličaste s 4:1 in pa v Mariboru, ko je Tavares iz dvometrskega prepovedanega položaja izenačil na 1:1. Vse omenjene tekme so bile odigrane pred polnimi tribunami Fazanerije in Ljudskega vrta. Tokrat nas je epidemija prikrajšala za ogled tekme na stadionu. Prenos bo na Planet TV, v četrtek 17. decembra ob 17.15.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu