Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Prek Hodoša v 3. krog pokala

Roko Jurišić je imel v prvem polčasu nekaj obetavnih situacij. Vratar Sandi Škerlak je bil v tem dvoboju uspešnejši. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so v 2. krogu pokala Pivovarna Union gostovalni na Hodošu in dosegli zmago z 0:4 (0:3). S tem so se uvrstili v 3. krog, ki bo na sporedu še v letošnjem koledarskem letu.

Hodoš: Škerlak, Kerčmar, Vlaj (od 46. Horvat), Horvath, Škaper, Knaus, Tóth (od 46. Grah), Benkič, Bita (od 69. Kisilak), Jančar (od 69. Kuronja), Andrejek (od 79. Škerlak). Trener: Valter Kutoš.

Mura: Mihelak, Sadriu, Maruško (od 46. Kurtovič), Kous (od 46. Šarić), Tripi (od 46. Cottrell), Maroša (od 46. Saitoski), Kasalo, Jurišić (od 46. Trontelj), Morris, Dobrovoljc in Spasojević. Trener: Vladimir Vermezović.

Strelci: 0:1 - Maruško (38.), 0:2 - Kasalo (40'), 0:3 - Spasojević (43.), 0:4 - Saitoski (90.).

Trener Vermezović je v igro poslal udarnejšo zasedbo kot je marsikdo pričakoval. Na klopi so obsedeli Jovićević, Proleta, Kurtovič, Trontelj in Shabanhaxhaj, ki so v preteklosti večkrat pričenjali tekme. Kot četrti tujec je manjkal Nikola Petković. Mura je še drugič zapored igrala v sistemu s tremi branilci. Osrednjega branilca je igral Morris. Enako je bilo že proti slovenski reprezentanci U19. Marsikdo je v začetni enajsterici namesto Mihelaka pričakoval Šumenjaka. Raduha, ki je branil proti Dokležovju je namreč poškodovan.

V petih minutah trije zadetki

Gledalci so prvo priložnost videli v 8. minuti, ko je Kasalo z roba kazenskega prostora ogrel dlani domačega vratarja. V naslednji minuti se pri Jurišićevem predložku ni najbolje znašel Maroša. V 10. minuti je po kotu Jurišića žoga zletela mimo vrat, minuto pozneje pa je z roba šestnajstmetrskega prostora streljal Kous. V 15. minuti je Jurišić pobegnil po levi strani, vendar ni prišel do zaključnega strela. V 18. minuti je Kous preigraval po desni strani in streljal mimo vrat. V 21. je Mura zapravila najlepšo priložnost doslej. Po lepi globinski podaji se je sam pred vratarjem znašel Maroša, vendar je Škerlak njegov strel obranil. Minuto pozneje je Mura zapravila dve priložnosti v enem. Najprej je Škaper blokiral strel murašev, nato pa je Maroša streljal prek vrat. V 23. minuti je domači vratar obranil strel Maroše z dvajsetih metrov. V 25. minuti je Kasalo s 25. metrov stresel prečko. Po kotu muraši niso uspeli spraviti žoge za hrbet zanesljivega domačega vratarja. V 29. minuti so do prve priložnosti in kota prišli tudi igralci Hodoša. Po kotu je kapetan Hodoša Andrejek z glavo stresel prečko Mihelaka. Prvi zadetek je padel v 38. minuti po hitrem protinapadu. Kasalo je zaposlil Maruška, ki je z desetih metrov zadel za 0:1. Dve minuti pozneje je Kasalo po gneči in nekaj odbitih žogah potisnil žogo v mrežo in podvojil vodstvo. V 43. minuti se je prvenca v dresu Mure veselil Spasojević. Po globinski podaji je z bližine dosegel še tretji zadetek. V 44. minuti je pri Hodošu z razdalje streljal Horvath, v 45. pa so pri Muri poskušali še Maruško, Jurišić in Kasalo.

Tempo v drugem je padel

Po visokem vodstvu je Vermezović v začetku drugega polčasa naredil nekaj menjav. Iz igre so odšli Maruško, Kous, Tripi, Maroša in Jurišić vstopili pa so Kurtovič, Šarić, Cottrell, Saitoski in Trontelj. V 49. minuti je Trontelj po predložku nastreljal Škerlaka. V 52. minuti je Šarić po predložku Cottrella streljal s šestnajstih metrov. Minuto pozneje je Saitoski s prostega strela zadel prečko. V 62. minuti je Kerčmar streljal s tridesetih metrov. V naslednjem napadu je Kasalo po podaji Trontlja nekoliko preveč okleval. V 71. minuti je bil po podaji z leve strani na sredini osamljen Saitoski, ki ni uspel zatresti mreže. V 79. minuti je Spasojević streljal visoko prek vrat. V zadnjih trenutkih tekme je končni rezultat 0:4 postavil Saitoski.

Spredaj veliko izgubljenih žog

V prvem polčasu si je Mura priigrala precejšnje število kotov, ki pa jih ni izkoristila. Domačini so se skoraj celotno tekmo večinoma branili, kar je tudi razumljivo in pričakovano, saj trenirajo precej manj pa tudi igrajo na nižjem nivoju. Muraši niso znali prebiti goste obrambe, veliko žog v napadu pa so tudi izgubili oz. niso našli pravih rešitev. Domačini so zadeli tudi prečko in na ta način pokazali na hibo v obrambi Mure pri postavitvi na standardne situacije. V drugem polčasu je tempo igre precej padel, videli pa smo tudi manj priložnosti.

Statistični posladki

Mihajlo Spasojević je dosegel prvi zadetek za Muro. V dresu Hodoša je igral nekdanji steber Murine obrambe Iztok Kerčmar, ki je črno-beli dres nosil v sezoni 2005/06, kasneje pa je igral še za Murine veterane. V drugem polčasu je kapetanski trak pri Muri nosil Darick Kobie Morris.Prihod igralcev na igrišče. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Patrik Bita in Roko Jurišić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Končni rezultat je bil 0:4. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Kako so igrali?

Muraši so 2. krog pokalnega tekmovanja nadaljevali na Hodošu. Kako so igrali črno-beli?

Ocenite jih z oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ).

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 20. oktobra, ko bodo objavljeni rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 87.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu