Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Prekinitve usodne za Muro

Veselje Roberta Čakša s soigralci. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so v 29. krogu 1. SNL gostili prvouvrščeno Celje in po dobrem začetku na koncu klonili z 1:3 (1:2).

Mura: Mihelak, Pucko, Sadriu, Proleta, Kous (od 81. Jovićević), Tripi, Turudija (od 59. Antolin), Nuhanović (od 81. Šarić), Trontelj, Kiziridis (od 59. Lamy), Čakš (od 59. Maroša). Trener: Anton Žlogar.

Celje: Rozman, Karničnik, Vuklišević, Zec, Ajhmajer, Zabukovnik, Popović (od 74. Dulca), Svetlin (od 84. Vrbanec), Prucev (od 84. Menalo), Aarons (od 64. Edmilson), Matko (od 74. Bobičanec). Trener: Damir Krznar.

Strelci: 1:0 Čakš (7.), 1:1 Karničnik (22.), 1:2 Vuklišević (42.), 1:3 Matko (49.).

Mura se je tokrat postavila v sistem s štirimi branilci.

       Čakš

 Kyziridis      Trontelj

   Turudija  Nuhanović

      Tripi

Pucko  Sadriu  Proleta Kous

      Mihelak

Čakš povedel, Celjani obrnili

Prva priložnost na tekmi je pripadla Celju, ko je Aarons z dvanajstih metrov nevarno streljal mimo leve vratnice. V 5. minuti je Matko s sedmih metrov stresel vratnico. Mura je hitro odgovorila in povedla v 7. minuti. Črno-beli so prestregli žogo na svoji polovici, Čakš jo je prejel na sredini, stekel proti golu in z 22. metrov premagal gostujočega vratarja. Žoga se je v gol odbila s pomočjo desne vratnice. V 14. minuti je Žiga Kous preprečil nevaren poskus Matka. V 17. minuti je z razdalje streljal Kyziridis. V 21. minuti je Matko z ugodnega položaja streljal visoko prek vrat. V 22. minuti je Karničnik z dvaindvajsetih metrov meril v levi zgornji kot Mihelaka in izid izenačil na 1:1. V 28. minuti je Pucko streljal visoko prek vrat. Žoga je prek gola zletela tudi dve minuti pozneje po poskusu Turudije. V 33. minuti sta do dveh strelov prišla Nuhanović in Tripi, ki je streljal prek vrat. V 37. minuti je prek vrat streljal Aarons. V 40. minuti Popović z roba kazenskega prostora streljal prek gola. V 42. minuti so Celjani povedli po strelu s kota. V kazenskem prostoru je bil najvišji Vukliševič in z glavo zadel za 1:2.

Celje znova iz prekinitve

V 48. minuti je Kyziridis streljal prek gola. V 49. minuti pa nova prekinitev in nov zadetek. Po prostem strelu Popovića je bil z glavo najvišji Matko in povedel Celjane v vodstvo z 1:3. V 59. minuti so muraši izgubili žogo v polprotinapad pa je stekel Zabukovnik in z dvajsetih metrov zatresel vratnico, odbito žogo pa je Popović poslal prek vrat. V 62. minuti je Proleta streljal z roba kazenskega prostora. V 70. minuti je po kotu z glavo nevarno streljal Lamy, žogo pa je ujel vratar Rozman. V 73. minuti je bil znova nevaren Matko, ki je streljal mimo desne vratnice. Naslednjo priložnost smo videli v 86. minuti, ko je Bobičanec streljal mimo vrat, dve minuti kasneje pa je preveč slabo streljal Šarić. V tretji minuti dodatka je do lepe priložnosti prišel še Maroša. Njegov strel s sedmih metrov je Rozman obranil.

Menalo podrl Sadriuja in izgubil živce

Ob koncu tekme se je zaiskrilo na sredini igrišča, ko je Menalo namerno podrl Sadriuja in si za to prislužil rdeči karton. Sledilo je prerivanje v katerem so morali Menala miriti tako nogometaši Mure kot nogometaši in funkcionarji Celja. Kot vse kaže je prišlo do verbalnega spopada med igralcema.

xG analiza Mura : Celje

Mura dobro parirala Celjanom

Kljub dvema zadetkoma zaostanka po prvem polčasu je Mura v tem delu igrala zelo solidno. Bila je agresivna, težila k hitrim protinapadom in enostavnosti. Stala je visoko in goste napadala že na njihovi polovici. Videlo se je, da imajo Celjani kvalitetnejše posameznike, ki so igrali hitreje in z manj napakami.

Mura je v drugi polčas vstopila pogumno in takoj nanizala nekaj akcij, vendar so jih Celjani presekali z novim zadetkom iz prekinitve. Kljub zaostanku se črno-beli niso predali, še naprej so poskušali, si priigrali nekaj priložnosti, vendar jih niso uspeli realizirati.

Zanimivosti

Pred tekmo sta predsednik Kuzmič in poslovni direktor Kegelj podelila spominska dresa Marušku in Maroši. Matic Maruško je odigral 350 tekem za Muro, Amadej Maroša pa je za Muro dosegel 100 zadetkov. Žan Karničnik se zadetka v znak spoštovanja do Mure zadetka ni veselil. Pri našem klubu je namreč preživel nepozabno obdobje. Ob vstopu v igro je veliko žvižgov prejel Luka Bobičanec.


Mladi spremljavalci so prišli na igrišče z baloni v obliki srca, ki simbolizirajo sponzorja tekme Radensko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Robert Čakš je proti Celju dosegel prvi zadetek na tekmi. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Vedno odlični Black Gringosi. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Amadej Maroša in Nejc Ajhmajer. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Prerivanje ob koncu tekme. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Igralec Celja Menalo je ob koncu tekme povsem izgubil živce in želel obračunati z Leardom Sadriujem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kako so igrali?

Ocenite muraše na tekmi proti Celju (6. april 2024). Kako so igrali? Ocenjujete tako, da jim podelite oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ). Ocenite še trenerja Antona Žlogarja in glavnega sodnika Matea Tozana.

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 7. aprila, ko se bodo prikazali rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 34.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu