Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Pričetek priprav na spomladanski del sezone 2020/2021

Nogometaši Mure na dopoldanskem treningu pri Osnovni šoli I. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Po dvotedenskem premoru so črno-beli danes pričeli priprave na spomladanski del sezone 2020/2021. Opravili so dva treninga, dopoldanskega in popoldanskega, še pred tem pa medijski termin za novinarje. Na vprašanja sta odgovarjala Luka Bobičanec in trener Ante Šimundža.

Želja je priti med prve tri

Luka Bobičanec: "Dvotedenski premor nam je prišel zelo prav. Posvetili smo se družinam, izkoristili smo prosti čas, opravljali pa smo tudi individualne treninge. Do konca prvenstva bomo poskušali dati vse od sebe in si priboriti eno od prvih treh mest, ki vodi v evropska tekmovanja. Prvenstvo je zelo izenačeno in vsak lahko premaga vsakega.".

Ante Šimundža: "Verjamem, da bodo stvari potekale tako, kot smo si jih zastavili in da bomo uspeli izpeljati glavni del priprav v Turčiji. Po prvih informacijah so vsi fantje zdravi.". V premoru so se črno-beli okrepili z dvema igralcema, saj bosta dres Mure oblekla Samsindin Ouro in Mihael Klepač. "Vse delamo v okviru klubskih zmožnosti. Tudi če bo ostalo pri samo teh dveh okrepitvah je to zelo dobro, kajti po poškodbah se vračajo Staniša Mandić, Renato Simić, Marin Karamarko in Alen Kozar. Za njih je predvideno, da se začnejo prvi ekipi priključevati proti koncu priprav v Turčiji. Obstaja tudi določen interes za naše igralce, za te stvari pa je odgovoren športni direktor Denis Rajbar. Sicer pa bomo v prvem tednu priprav delali uvajalno, saj zaradi pomanjkanja časa med obema prvenstvoma tega nismo mogli početi poleti."

Na prvem treningu 26 nogometašev

Prvega treninga so se udeležili sledeči igralci: Marko Zalokar (vratar), Dušan Gyergyek (vratar), Lan Erjavec (vratar), Vid Šumenjak (vratar), Matic Maruško, Žan Karničnik, Žiga Kous, Klemen Šturm, Klemen Pucko, Jan Gorenc, Jure Travner, Dragan Lovrić, Nino Kouter, Luka Bobičanec, Tomi Horvat, Luka Marič, Aljaž Antolin, Filip Kosi, Tio Cipot, Samsindin Ouro, Amadej Maroša, Kevin Žižek, Kai Cipot, Vito Štrakl, Mihael Klepač in Andrija Filipović. Po individualnem programu zaenkrat vadijo še Matko Obradović, Marin Karamarko, Alen Kozar, Renato Simić in Staniša Mandić, ki okrevajo po poškodbah. Zaradi poškodbe bo uvodne dni priprav izpustil Marko Brkić. Dopoldne je bilo na atletskem stadionu pri Osnovni šoli I testiranje fizične pripravljenosti, popoldne pa so nogometaši trenirali na igrišču z umetno travo v Fazaneriji.

Osrednji del priprav bo v Turčiji

Priprave bodo trajale šest tednov, uvodni del bo potekal v Murski Soboti, kjer bodo odigrali tri pripravljalne tekme. Na osrednji del priprav se bodo že četrto leto zapored odpravili v Turčijo. Tja bodo zaradi manjših stroškov potovali skupaj z nogometaši Celja in Maribora. Vsaka ekipa bo v ločenem hotelu opravljala svoj del priprav. V Turčiji bodo od 20. januarja do 1. februarja 2021 kjer bodo poleg treningov odigrali tudi tri pripravljalne tekme. Po vrnitvi s Turčije bo na Fazaneriji še generalka pred prvo spomladansko tekmo, ki bo 10. februarja 2021, ko na Fazanerijo prihaja Tabor Sežana.

Medijski termin pred pričetkom priprav na spomladanski del sezone 2020/2021. Potekal je na prehodu med glavno in južno tribuno. V ozadju je klubski bar in trgovina. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Trener Ante Šimundža. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Luka Bobičanec je odgovarjal na novinarska vprašanja. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Dopoldanski trening je potekal na atletski stezi pri Osnovni šoli I. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu