Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Prost vstop; nagrada ali kazen navijačem, za predhodni nakup vstopnice?

Megla je odnesla tekmo med Muro in Bravom. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Matjaž Vöröš

Noben ne more kljubovati naravi. V Murski Soboti se je tako v razmaku dobrega leta morala prestaviti še druga prvoligaška tekma. Naj spomnimo, da se je 15. avgusta 2021, zaradi močnega naliva, morala prestaviti tekma proti Radomljam. Tokrat nam je zagodla megla.

Če smo takrat drobtinico krivde lahko pripisali murskosoboškemu prvoligašu, predvsem zaradi takrat še (zelo) slabe travnate površine, je tokrat krivca težko najdi. Približno tako težko, kot smo lahko iz južne tribune iskali Klemna Mihelaka v golu Mure.

Moramo pa poudariti, da lahko tokrat drobtinico krivde za nastalo situacijo pripišemo Sportklubu in Nogometni Zvezi Slovenije (v nadaljevanju NZS). Na prekmurski ravnici je bila megla zadnje dni stalnica in le naivnež bi sklepal, da bo na nedeljski popoldan vreme ugodilo nogometnim razmeram. Če bi bila torej tekma odigrana ob primernejšem terminu (recimo ob 15.00) bi bila zaključena brez težav.

Naj povemo še, da je klub tekmo zelo dobro promoviral, in kar je za pristaše Mure še toliko težje, stadion skorajda razprodal.

A tekma se je zaradi televizijskih pravic in zaslužka iz reklam, ki spadajo zraven skorajda morala začeti. Megla se je začela spuščati malo pred začetkom tekme, med ogrevanjem nogometašev. Tekma pa je bila nato s strani Roberta Ponisa prekinjena v 26. minuti, zaradi izjemno slabe vidljivosti.

Epilog je srečanje dobilo še po tekmi, ko je NZS določila nov termin srečanja. Tekma se bo nadaljevala v sredo, 2. novembra, ob 16.45. Kljub temu, da sta vmes še dva dela prosta dneva, ko bi si navijači tekmo lahko ogledali brez večjih težav.

Mura bo tako odigrala 3 težka srečanja v samo 7 dneh (Bravo, Maribor in Celje). Zakaj je temu tako, lahko le sklepamo. Vidimo pa, da se to ne dogaja vsepovsod. Zaradi vremenskih razmer je bila danes prekinjena tudi tekma v hrvaški ligi med HNK Gorico in Slaven Belupom. Ta tekma, se bo napram naši, nadaljevala jutri ob 14.00. Sicer na hrvaškem 31. oktober ni dela prost dan, bo pa zaradi nezgoščenega urnika vseeno lažje nogometašem obeh ekip.

Kot tudi po tekmi z Radomljami, je klub za preostanek tekme z Bravom napovedal prost vstop. Vemo, da NŠ Mura ni kriva za nastalo situacijo, a prost vstop je za tiste, ki so vstopnice za tekmo kupili predčasno (in tudi lastnike sezonskih vstopnic) samo neslana šala s strani kluba. Tako imetniki sezonskih, kot rednih vstopnic si želijo sedeti na zakupljenem sedežu. Večina navijačev, se zaradi nerodnega termina, postavljenega s strani NZS, tekme sploh ne bo mogla udeležiti. Zato menimo, da bi morala biti podpora navijači – klub vedno dvostranska.

Kolumne ne odražajo uradnega stališča spletne strani Nk Mura skozi čas.
Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu