Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

S kom v obrambi?

V skoku Kevin Žižek in Claudio Paul Spinelli. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Sezona 2020/2021 se bliža h koncu, saj je do konca še pet krogov v katerih bomo dobili odgovore na različna vprašanja. Bo Mura ujela Evropo, bo postala prvak ali pa morebiti ostala brez vsega? Na Fazanerijo v sredo, 5. maja 2021, prihaja Koper, ki ga črno-beli za uresničitev ciljev morajo premagati.

S kom v obrambi?

Tekma z Gorico je terjala davek, saj sta sedmi rumeni karton prejela Žan Karničnik in Jan Gorenc, dva pomembna člena Murine obrambe in postavitve 3-5-2. Ravno ta postavitev je na zadnjih dveh tekmah prinesla preporod in šest točk. Če bo libero ostal Matic Murško je vprašanje kdo bo igral zraven njega? Sama od sebe se ponujata obrambna igralca Dragan Lovrić in Jure Travner. Drugo vprašanje pa je ali bo Ante Šimundža želel tvegati s Travnerjem, ki je nazadnje igral pred skoraj tremi meseci. Obstaja pa tudi druga opcija, da Mura tekmo znova začne s štirimi v zadnji liniji, na bokih pa zaigrata Klemen Šturm in Žiga Kous. Ta kombinacija se nam na preteklih tekmah ni najbolje izšla.

Je pa razveseljivo, da se v kader vrača vse več igralcev. Staniša Mandić je odslužil tri tekme prepovedi, po poškodbah pa se vračata Aljaž Antolin in Mihael Klepač.

Koper in Vanoli

Na drugi strani je Koper, ki pod Vanolijem vse stavi na obrambo in igra na hitre protinapade oz. polprotinapade. V svojih vrstah imajo prvega strelca lige Mulahusejnoviča, na zadnjih petih prvenstvenih obračunih pa so 1-krat zmagali in izgubili, ter 3-krat igrali neodločeno. V svojih vrstah nimajo nobenega kaznovanega igralca.

Stara znanca

Mura in Koper sta stara znanca slovenskih igrišč. Čeprav sta oba nekaj sezon preživela v nižjih ligah sta to kluba brez katerih ni 1. SNL. V samostojnem državnem prvenstvu sta odigrala 43 tekem, uspešnejši pa so črno-beli, ki so slavili na 20., rumeni pa na 13. tekmah. V letošnjem prvenstvu je dve tekmi dobila Mura, eno pa Koper. Koprčani so nazadnje v Murski Soboti slavili 4. novembra 2012, ko so zmagali z 2:3.

Tekma bo sredi dneva

Glavni sodnik tekme bo David Šmajc, ki je Muri doslej sodil na 8. tekmah. V letošnji sezoni je sodil tekmo med Gorico in Muro. Po prvoligaškem stažu velja za enega najmlajših sodnikov, prihaja pa iz Kranja.

Tekma se bo pričela sredi dneva in sicer ob 15.00. Še vedno bo brez gledalcev, prenos pa bo na Planet 2.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu