Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Sestanek pred ustanovitvijo športnega kluba Mura

Prvi sestanek prijateljev športa. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Mörszka krajina, 29. junij 1924

24. junija 1924 je bil v Murski Soboti sestanek prijateljev športa, na katerem so sklenili ustanoviti športni klub Mura. Vsled tega je bil izvoljen šestčlanski pripravljalni odbor. Predsednik je g. Košir, tajnik Lipics, blagajnik Šiftar, gospodar Legenstein in odbornika Gregorič ter Arvai. Prioriteta kluba je sestava nogometnega moštva. Pod okriljem kluba bi delovali še hazena, tenis, kolesarjenje in lahka atletika.

Eden od ciljev kluba je oživitev prepotrebne družabnosti. Glede na obiskanost tega prvega sestanka, se za prihodnost kluba ni bati. Klub prosi vse igralce, da se prijavijo pri g. Lipicsu.

Želja pripravljalnega odbora je čimprejšnji občni zbor, tako da bo klub lahko še to sezono nastopal v konkurenci ostalih klubov.

V pripravljalnem odboru sta dva člana, ki sta že delovala v Football klubu Mura - Lipics in Arvai. Oba sta bila v prejšnjem klubu odbornika.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu