Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Šestnajst Murinih petard

Žan Karničnik in Matic Paljk. Foto: facebook ND Gorica

Po visoki zmagi Mure nad Domžalami (3:5) smo vas v kvizu Ka je praf? spraševali komu so črno-beli pred to tekmo nazadnje dali pet zadetkov. Več kot polovica (56,7 %) vas je pravilno odgovorila, da je to bila Gorica. To se je zgodilo v sezoni 2020/21, ko so v Novi Gorici zmagali z 1:5. Je pa rezultat 3:5 prvi tak rezultat Mure v samostojni Sloveniji.

Šestnajst petard

V obdobju samostojne Slovenije je Mura na prvenstvenih tekmah 16-krat zmagala s "petardo", torej petimi doseženimi zadetki. Deset zmag je dosegla na Fazaneriji, šest pa v gosteh. Zanimivo je, da sta po tem kriteriju najboljši Murini stranki ravno Gorica in Domžale. Obema je Mura dvakrat v mrežo pospravila pet žog. Domžale smo s petardo premagali v začetku avgusta 2018. To tekmo je zaznamovala zdaj že legendarna rabona Nina Koutra. Gorico smo s 5:0 prvič premagali 22. septembra 2002.

Štirinajst klubov

Mura je s petardo zmagala proti 14-im klubom in sicer: Steklar, Krka, Slovan, Gorica (2), Šmarje pri Jelšah, Veržej, Ormož, Dravinja, Triglav, Livar Ivančna Gorica, Nafta, Zarica Kranj, Domžale (2) in Krško. Prvoligaških zmag je bilo osem, štiri pa so bile drugoligaške in tretjeligaške. 

Rezultati ankete. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: nkmura.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu