Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Škandalozne scene v Zalaegersegu

Nogometaši Mure so v 16. krogu prvenstva gostovali v Zalaegersegu in se v derbiju kroga pomerili s tamkajšnjim nogometnim klubom. Rezultat tekme je bil 3:1 (2:1) za domačine, pri čemer je potrebno poudariti, da je bila tekma prekinjena v 53. minuti. V glavni vlogi je bil sodnik, ki je domačinom priznal zadetek, čeprav je bila žoga meter pred golovo črto. Muraši so nato naleteli še na žaljivke, kar je bila kaplja čez rob, zato so protestno zapustili igrišče.

Trener Mure dr. Gusztav Valent je na igrišče poslal sledečo enajsterico: Jandl - Kološa, Erdősi - L. Deškovič, Gerenčer, Kukanja - Zelko, Bencik, Kerčmar, Sarközi in Ösze.

Postava Zalaegerszega: Kámán — Montág, Szabó — Göncz, Nagy, Fülöp — Perlaki I, Török, Loppert, Kovács, Perlaki II.

To tekmo je Mura igrala v češnjevo rdečih dresih, domačini pa v rdeče-črni opravi.

Dober začetek in slabši konec prvega polčasa

Nogometaši Mure so tekmo pričeli veliko bolje kot domačini. V 4. minuti je Sarközi podal do Kukanje, ki je streljal tik nad prečko. Štiri minute pozneje so domačini zahtevali enajstmetrovko, potem ko je po njihovem mnenju Erdősi igral z roko v kazenskem prostoru Mure. Sodnik ni piskal ničesar. V 10. minuti je Kukanja podal Kerčmarju, le pa ta Öszeju. Krilni igralec Mure je bil hitrejši od Szabója, zato je podal v sredino do Sarközija, ki je streljal v bližnji vratarjev kot za 0:1. Tudi po doseženem zadetku je bila Mura še naprej boljša in je več napadala. Muraši so v dveh minutah zapravili dve lepi priložnosti za povišanje vodstva. V 32. minuti je Perlaki II pobegnil obrambi Mure, podal v sredino, kjer je Gerenčer igral z roko. Glavni sodnik je pokazal na belo točko, po protestiranju igralcev Mure pa se je posvetoval še z linijskom sodnikom, ki je potrdil njegovo odločitev. Isti igralec je nato s strelom v spodnji desni kot Jandla izenačil na 1:1. Po zadetku so domačini dobili krila in v 42. minuti povedli z 2:1. Zadel je Kovács.

Škandalozen drugi polčas

V drugem polčasu je Zalaegerseg nadaljeval s podobno igro kot ob koncu prvega polčasa. Domačini so imeli dve lepi priložnosti v 48. in 51. minuti. V šesti minuti nadaljevanja je streljal Kovács, Jandl pa je žogo, po besedah Murašev, meter pred golovo črto odbil nazaj v polje. Kljub temu je sodnik priznal tretji zadetek za domačine. Muraši se s to odločitvijo niso strinjali, zato so protestirali pri sodniku in na koncu po navodilih vodje in najboljšega igralca Mure, Kukanje, zapustili igrišče. Sodnik je nekaj minut pozneje odpiskal konec tekme.

Izjave iz enega in drugega tabora

Zalamegyei Ujság, osrednji časopis iz Zalaegersega je poročal, da so domačini po koncu tekme spraševali sodnika Lajosa Molnárja, zakaj je predčasno odpiskal konec. Njegovo pojasnilo je bilo, da je Jandlu po strelu Kovácsa, žoga padla iz rok, nakar jo je vratar Mure za golovo črto preusmeril nazaj v polje. Isti časopis je zapisal še, da ekipa Mure nima dovolj športne discipline in izobraženih igralcev, ki bi znali prenesti poraz. Mura se po dveh letih igranja v madžarskih ligah še vedno ne želi vključiti v madžarski sistem in sprejeti pravila tekmovanja. Gre za, po njihovem mnenju, neresno ekipo proti kateri predlagajo ustrezen disciplinski postopek.

Na drugi strani je osrednji, sicer promadžarsko usmerjeni soboški časnik Muraszombat és vidéke na veliko poročal o škandaloznih prizorih v Zalaegerszegu in obrekovanju Sombotelskega sodnika Molnárja. Zapisali so, da je Jandl s "panterskim" skokom obranil strel Kovácsa in sicer meter pred golovo črto. Če bi vratarju Mure žoga res izpadla iz rok in bi jo nato preusmeril nazaj v polje bi fizično tudi sam padel v gol, kar pa se ni zgodilo. Protesti nogometašev in tudi trenerja Mure dr. Gusztava Valenta niso zalegli. Zraven tega so bili Muraši deležni še obrekovanja s strani sodnika "Banda četniška, vrnite se nazaj v Slovenijo." Muraši so nato želeli še fizično obračunati s sodnikom, do česar pa na koncu vendarle ni prišlo. So pa Sobočani protestno zapustili igrišče in se vrnili nazaj v Mursko Soboto.

1. Szombathelyi II    17 13 1 3  45:16 27
2. Soproni Selyemipar SE 16 12 2 2  53:21 26
3. Haladas II       17 12 0 5  63:25 24
4. Zalaegerszegi SE    17  8 3 6  38:27 19
5. Celldömölki      17  8 2 7  32:33 18
6. Mura          16  7 2 7  31:29 16
7. Pápai MÁV       16  7 1 8  35:35 15
8. Sárvári        17  6 3 8  29:37 15
9. Soproni VSE II     15  6 1 8  24:30 13
10.Pápai Perutz II    16  4 3 9  28:42 11
11.Kőszegi        17  3 2 12  14:62  8
12.Soproni SoSE      17  2 2 13  21:56  6

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu