Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Skoraj petarda

Pred pričetkom tekme med Muro in TSC-jem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Nogometaši Mure so v Fazaneriji odigrali predzadnjo pripravljalno tekmo pred prvenstvom. Gost je bila lani tretjeuvrščena ekipa srbske prve lige TSC Bačka Topola. Srbi so bili boljši v vseh segmentih igre in povsem zasluženo zmagali z 0:4 (0:3).

Zogos od začetka, Kurež v drugem

Mura: Mihelak (od 45. Raduha), Kous (od 45. Proleta), Cipot (od 72. Maroša), Zogos (od 60. Sadriu), Strajnar (od 72. Kumer Čelik), Nuhanović (od 45. Tripi), Turudija (od 60. Maher), Kurtovič (od 45. Kurež), Pucko (od 72. Ščernjavič), Maroša (od 72. Kasalo) in Domjan (od 60. Jovićević). Trener: Anton Žlogar. Manjkali so: Laci, Antolin, Saitoski, Brkić.

TSC Bačka Topola: Nikola Simić, Jovan Vlalukin, Vukašin Krstić, Aleksa Pejić, Ifet Đakovac, Miloš Vulić, Ivan Milosavljević, Aleksandar Ćirković, Marko Lazetić, Bence Sos in Luka Capan. Igrali so še: Veljko Ilić, Nemanja Petrović, Dušan Stefanović, Mateja Đorđević, Mihajlo Banjac, Đorđe Gordić, Petar Stanić, Matija Popović, Milan Radin in Mihajlo Milosavić. Trener: Dean Klafurić.

Strelci: 0:1 - Milosavljević (19.), 0:2 - Đakovac (32.), 0:3 - Lazetić (41.), 0:4 - Lazetić (59.).

Muraši so tekmo pričeli v klasičnem sistemu 4-4-2. Strajnar je pričel na levem boku, Pucko pa višje na krilu. V obrambi je priložnost dobil Grk Zogos, medtem ko je Kurež vstopil v drugem polčasu. Priložnost je dobil tudi 22-letni vezist Rok Maher, nekdanji igralec Maribora, nazadnje pa član Brava. V Murski Soboti je na preizkušnji.

     Maroša  Domjan

Pucko Nuhanović Turudija Kurtović

Strajnar Zogos  Cipot  Kous

      Mihelak

TSC nadigral Muro v prvem ...

Prva priložnost na tekmi je pripadla Muri, ko je v 2. minuti Maroša z dvajsetih metrov zadel stičišče vratnice in prečke. V 6. minuti je Čirković z enajstih metrov meril prek vrat. Gostje so povedli v 19. minuti. Muraši so izgubili žogo na sredini, igralci Bačke Topole pa so pletli mrežo okrog kazenskega prostora, nakar je žoga prišla na desno stran do Milosavljevića, ki je zadel s strelom v bližnji vratarjev kot. V 29. minuti je po prostem strelu TSC-ja žoga prišla na noge gostom. Mihelak je prvi poskus obranil, drugi pa je zletel mimo leve vratnice. V 32. minuti je na semaforju pisalo 0:2. Đakovac se je sprehodil po Murini desni strani, preigral Kurtoviča in z enajstih metrov s strani meril v daljši Mihelakov kot. V 39. minuti so zabeležili nevaren poskus Sosa z desne, minuto kasneje pa je meril še Čirković. Enainštirideseta minuta je prinesla nov zadetek. Znova so se gostje sprehajali okrog kazenskega prostora. Neodločnost obrambe je z niskim strelom kaznoval Lazetić.

... in tudi v drugem polčasu

V začetku drugega polčasa je Žlogar opravil nekaj menjav. Vstopili so Proleta, Tripi, Raduha in novinec Kurež, ki je priložnost dobil na desnem krilu. V 47. minuti je Domjan s petindvajsetih metrov ogrel dlani vratarja. V 58. minuti je Mura izpeljala obetavno akcijo po levi, ki jo je zadetkom kronal Strajnar, vendar je sodnik zaradi prepovedanega položaja zadetek upravičeno razveljavil. Minuto kasneje, v 59. minuti je Murina igramba znova naivno izpadla. Gostje so kombininirali na levi, akcijo pa je s strelom z roba kazenskega prostora zaključil Lazetić in dosegel še četrti zadetek. V 60. minuti smo bili priča novim menjavam. Prvič se je predstavil Rok Maher. Do kona tekme so muraši še nekajkrat nevarno viseli. V 70. minuti znova niso znali razčistiti situacije, Gordić pa je streljal z roba kazenskega prostora. V 88. minuti je z razdalje sprožil Kurež, Ilić pa je njegov strel obranil.

Revialna ali pripravljalna?

Z Murine strani je bila tekma zelo slaba. To je bil praktičen prikaz tega kako se ne sme igrati. Brez borbe, želje, akcij itd. Gostje so se sprehajali okrog kazenskega prostora in brez težav prebijali prvi obrambni blok, ki ga praktično ni bilo. Lahko bi rekli, da je bila tekma bolj revialna kot pripravljalna. Upamo in verjamemo, da lahko Mura igra dosti bolje in da bo to že pokazala na naslednji tekmi.

Razprodaja dresov (in ugleda)

Na tekmi se je zbralo okrog 500 gledalcev, med njimi pa smo lahko videli Tia Cipota, Damjana Ošlaja in tudi Karla Glažarja. Tekmo si je ogledalo vodstvo Mure na čelu s predsednikom Kuzmičem in generalnim direktorjem Šaljo. Gneča je bila tudi pred Čarno-bejlo bauto, saj je klub pripravil razprodajo dresov in majic.

Muraši so se po koncu tekme regenerirali v kadeh z ledom, kar smo lahko opazili že na fotografijah iz priprav v ZDA.

Zadnja je Zorya

Naslednjo in zadnjo pripravljalno tekmo bodo črno-beli znova igrali na Fazaneriji. Njihov nasprotnik bo ukrajinski prvoligaš Zorya Luhansk. Termin je 14. julij ob 17.00. Tudi tokrat bo vstop prost.

Klub je pripravil razprodajo izdelkov. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Zapisnik in prihod igralcev na igrišče. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Kot gostov in gneča v kazenskem prostoru Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Pogled na igrišče. Mura je igrala v zlatih dresih. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Vodstvo po tekmi ni moglo biti zadovoljno z rezultatom. Levo je predsednik Kuzmič, sedita pa Agron Šalja in Aleš Kegelj. Desno sta člana upravnega odbora Damjan Rajh (stoji) in Beno Štornik. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Muraši so se po koncu tekme regenerirali v kadeh z ledeno vodo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Mladi pristaši Mure po koncu tekme. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu