Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Sobota obstala na zadnji stopnici

Nogometaši Sobote so se v slovenskem finalu pokala maršala Tita pomerili z Branikom in izgubili s 4:1 (1:0). V primeru zmage bi se uvrstili v nadaljnje tekmovanje na nivoju Jugoslavije.

Branik: Marguč, Trpin, Rafolt, Železinger, Gajšek, Janžekovič, Markovič, Toplak, Vinterhalter, Cvetič in Vitek.

Sobota: Režonja, Kološa, Hribar, Norčič, Klajnšček, Klepec, Vrtarič, Zelko, Babič, Svatina in Sečko.

Začetne minute tekme so pripadle Soboti, ki je diktirala tempo in imela več od igre. Pripravili so si kar nekaj obetavnih situacij pred vrati Marguča, vendar jih niso uspeli izkoristiti. Po dvajsetih minutah so domačini uspeli vzpostaviti ravnotežje in do konca polčasa prikazali eno najboljših iger to sezono. Branik je povedel v 39. minuti, zadel pa je Vinterhalter. To je bil tudi rezultat polčasa.

V drugem delu se Sobota nikakor ni uspela povezati in prevzeti iniciativo. Igralci Branika so z nekaterimi rošadami uspeli presenetiti Soboto. Do konca tekme je Branik dosegel še tri gole. Uspešni so bili Cvetič v 49., Vitek v 68. in Markovič v 75. minuti. V zadnji minuti je častni zadetek za Soboto dosegel Babič.

Sobote ni bilo na tečaju v Ljubljani

Moštvo Branika je na tekmi pokazalo znanje enomesečnega tečaja v Ljubljani, ki je bil izveden pod strokovnim vodstvom zveznega trenerja Ljubiše Bračiča. Na tečaj je bila povabljena tudi Sobota, vendar se ga ni udeležila.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu