Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Soccer Mure in Michigana

Skupinska fotografija obeh začetnih enajsteric. Zgornja vrsta od leve: __, Žiga Kous, ___, Sacko Konate, Tatenda Mkuruva, Justin Jun, Luka Turudija, Almin Kurtović, Mark Strajnar, ____, Florijan Raduha, Kai Cipot. Čepijo: Praise Maduekwe, Tilen Ščernjavič, Jaka Domjan, Steven Juncaj, Andres Chalbaud, Sandi Nuhanović, ___, Amadej Maroša, ___, Klemen Pucko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Sam Allen

Nogometaši Mure so v športnem centru Michigan odigrali pripravljalno tekmo z ameriškim tretjeligašem Michigan Stars FC. Po devetdesetih minutah je bil rezultat 0:0. Tekma je bila ob 18.00 po lokalnem oz. ob polnoči po slovenskem času.

Gledalci nismo mogli spremljati prenosa, zato težko kaj več napišemo o tekmi, poročila uradnih klubskih kanalov, tako Mure kot Michigan Starsa pa so zelo skopa. Iz fotografij je razvidno, da je tekma potekala v športnem kompleksu Murinega nasprotnika, ter da so igrali na umetni travi. Kakšen je bil vzrok nam ni znano, čeprav smo sredi poletja, ko so praktično vsa naravna igrišča v odličnih stanjih.

Za Michigan Stars so med drugim igrali: Tatenda Mkuruva, Sacko Konate, Justin Jun, Praise Maduekwe, Steven Juncaj in Andres Chalbaud. Trener: Enis Đoković.

Mura: Raduha, Kous, Cipot, Strajnar, Pucko, Ščernjavič, Turudija, Nuhanović, Kurtović, Maroša in Domjan. Igrali so še: Tripi, Proleta, Kasalo, Maruško in Mihelak. Trener: Anton Žlogar.

Zanimivo je, da sta bila v začetni enajsterici oba lanska bočna branilca, Pucko in Ščernjavič. Predvidevamo, da so obrambno vrsto sestavljali (od leve): Pucko, Strajnar, Cipot in Kous, medtem ko je bil Ščernjavič na položaju levega krila.

Kdaj bo Mura igrala naslednjo tekmo navijači zaenkrat še ne vemo. Vemo edino, da bi se naj iz ZDA vrnili v sredo 3. julija.

Luka Turudija in Steven Juncaj. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Sam Allen

Kai Cipot. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Sam Allen

Začetna enajsterica Mure. Stoijo od leve: Domjan, Turudija, Cipot, Strajnar, Raduha in Kous. Čepijo: Nuhanović, Kurtovič, Pucko, Ščernjavič, Maroša. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Sam Allen

Amadej Maroša v dvoboju z branilcem in vratarjem Michigana. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Sam Allen

Tilen Ščernjavič in Sacko Konate. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Sam Allen

Borna Proleta, Aleš Luk in Matic Maruško. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Sam Allen

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu