Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Surov napad na vratarja Sobote

Nogometaši Sobote so v 12. krogu I. skupine slovenske nogometne lige gostovali v Mariboru pri Železničarju in doživeli poraz z 2:0. Končni rezultat je bil dosežen že v prvem polčasu.

Postavi

Železničar: Švajghofer, Kajšler, Robinšak, Muravs, Rajninger, Križan, Babič, Kovačič, Fišinger, Kučar in Muravs II.

Sobota: Režonja, Matuš, Bažika, Klepec, Klajnšček, Kološa, Zelko, Klepec, Vrtarič, Babič in Sečko.

Tekma je bila odločena v prvem polčasu

Tekmo so s sredine pričeli domačini, ki so povedli v 7. minuti. Iz neposredne bližine je zadel Kovačič. Sobočani so nato vse sile usmerili v napad in poskušali izid izenačiti. Domača obramba je bila odlično razpoložena in je preprečila vse napade gostov. V 25. minuti je uspelo krilcu Muravsu iz 30 metrov presenetiti vratarja Režonjo.

V prvem delu drugega polčasa so imeli gostje nekoliko več od igre, pri čemer se napadalci niso najbolje znašli, da bi izid znižali. Proti koncu tekme je Železničar znova prevzel pobudo in Kulčar pa je zadel še vratnico.

Glede na potek tekme bi bil najbolj realen neodločen rezultat.

Fišinger napadel Režonjo

Igra je bila zanimiva in borbena le v prvem polčasu, medtem ko so gledalci v drugem delu spremljali medsebojno obračunavanje posameznih igralcev, ki so skušali s surovo igro nadomestiti lep nogomet. Igralec Železničarja Fišinger je v 70. minuti brez vsakega povoda in namerno surovo napadel vratarja Sobote Režonjo in ga onesposobil za nadaljnjo igro. Pavel Fišinger je za to dejanje prejel rdeč karton in se bo moral zaradi skrajno surovega napada zagovarjati pred rednim sodiščem.

Osem mesecev prepovedi in dva meseca zapora

Disciplinski odbor Nogometne zveze Slovenije je Pavlu Fišingerju izrekel prepoved igranja za osem mesecev. Primer je 31. maja 1949 obravnavalo tudi okrajno sodišče, ki je igralca Železničarja obsodilo na dva meseca zapora. Do nadaljnjega je suspendiran tudi igralec Sobote, Josip Matuš. Razlog prepovedi žal ni znan.

Lestvica

1. Rudar Trbovlje   11 7 2 2 29:15 16
2. Železničar LJ    9 5 2 2 23:14 12
3. Železničar MB    10 5 1 4 19:15 11
4. Branik       12 4 3 5 18:18 11
5. Udarnik       12 4 3 5 20:27 11
6. Nafta        11 4 3 4 16:22 11
7. Sobota       10 3 1 6 15:19  7
8. Kladivar      11 2 3 6 10:20  7

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu