Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Tekma ni prodana - želim in verjamem v zmago Mure!

Georg Suban leta 2003. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

V današnjih izdajah nekaterih časopisov so se pojavila namigovanja o regularnosti nedeljske tekme med Muro in Mariborom. Najbolj glasen je bil neuradni trener Olimpije, Suad Beširovič, ki je obtožil Subana, da je prodal tekmo. Naš predsednik je zato danes sam poklical radio Murski Val. Bojan Peček je z njim opravil sledeč intervju:

Zadnja tekma na Fazaneriji je za Muro bolj prestižnega pomena, ampak kaže, da ste pred to tekmo vi najbolj na trnih in posebej nervozni?

Suban: "Ne velja to samo za mene, ampak za vse navijače Mure, Black Gringose in celo Pomurje. V nedeljo morajo naši igralci dati vse od sebe in pustiti kri na igrišču, posebej zaradi govoric, ki krožijo. Naši navijači so si zaslužili, da se po tekmi veselimo mi in da to prvenstvo zaključimo z zmago."

Danes je v medijih veliko zapisov o tej tekmi. Olimpijin neuradni trener Beširovič je tisti, ki javno govori, da bo Mura tekmo prodala. Kaj mu lahko odgovorite?

Suban: "Gospod Beširovič mene ne pozna. Po tekmi v nedeljo bomo videli kdo ima prav. Če slučajno izgubimo bomo čestitali nasprotniku, ker je bil boljši. Tu ne moremo nič. Gledalci bodo tisti, ki bodo videli, da bomo dali kri na igrišču. Naši igralci, uprava in trener vedo, da bomo šli na tekmo kot, da se mi borimo za prvaka. To bo videla cela Fazanerija."

Torej so ti komentarji malce zlonamerni?

Suban: "Da, ne vem zakaj. Pred dvema tednoma so tudi v Mariboru govorili, da bomo pustili Olimpiji, da je Suban prodal tekmo. Ampak Suban ni nikomur prodal tekme, temveč sem se najbolj veselil, da smo premagali Olimpijo. Podobno bo tudi to nedeljo, da vsem dokažemo, da Mura lahko premaga vsako ekipo v Sloveniji. Z zmago se želimo na najlepši način posloviti od gledalcev, kajti ta sezona za nas ni uspešna. S to zmago pa verjamem, da nam bodo navijači kolikor toliko oprostili, kajti to zmago si zaslužijo."

Vam je kateri od klubov, ki se borijo za prvaka, torej Maribor, Olimpija ali Gorica ponujal kakršen koli denar?

Suban: "Ne, ne. Nihče me ni klical. Vsa ta leta ko sem v Sloveniji, nisem nikoli imel z nobenim klubom kakršnekoli razgovore. Mislim, da je Maribor profesionalni klub in sem mnenja, da bo vse v redu. Verjamem tudi v to, da ne bo po mestu raznih neprijetnih stvari, kot se govori. Od svojih igralcev pa pričakujem maksimalno profesionalni pristop in to se bo videlo že po petih minutah igre. Vsi morajo dati svoj maksimum, od prvega do zadnjega. Jutri imam razgovor z igralci in boljše, da mi tisti, ki ni pripravljen to pove v oči. Pa magari bomo na igrišče poslali naše odlične mladince."

Tekmo bo sodil sodnik Damir Skomina in Beširovič govori, kot da bi bil on proti Olimpiji. Mi pa ki redno spremljamo tekme Mure pa vemo, da je bil ta sodnik vedno rahlo nenaklonjen Muri.

Suban: "Na tekmi proti Olimpiji je res sodil katastrofalno slabo, prav tako nas je oškodoval proti Ljubljani v Fazaneriji, ko je bila čista enajstmetrovka. Skomina res nikoli ni sodil Muri v prid in ne vem zakaj Beširovič tako govori. Proti Olimpiji nam je razveljavil kar dva zadetka."

Kdaj prihajate v Mursko Soboto? Ali ste igralcem ponudili posebne nagrade ali bo to le navadna tekma?

Suban: "V Mursko Soboto prihajam danes zvečer. Kar pa se nagrad tiče, pa lahko rečem, da sigurno bo nekaj. Vedo, da so kaznovani, vendar sem pripravljen te kazni spregledati, če le v nedeljo zmagajo in da bodo vsi navijači Mure zadovoljni. Če bo zmagal Maribor potem bo, vendar pa gledalci vidijo borbenost igralcev. Na Fazaneriji je bilo vedno tako, da nam gledalci niso žvižgali ko smo igrali dobro. Nedeljska zmaga bi mi od vseh v prvenstvu pomenila največ. Vem, da bo prišlo dosti gledalcev in pomembnih ljudi iz Maribora in prav zaradi tega je moja želja po zmagi toliko večja. V nedeljo mi je bilo npr. v Kopru izredno težko."

Takrat ste šli že pred koncem tekme domov?

Suban: "Res sem odšel žalosten, pritekla mi je tudi kakšna solza. Verjamem pa, da bodo v nedeljo zvečer tekle solze sreče."

Govori se tudi, da bi naj bil Milan Miklavič v prihodnji sezoni trener Maribora?

Suban: "Jaz sem siguren, da je Milan dober strokovnjak in pošten človek. Poznam veliko trenerjev in lahko rečem, da je Milan po znanju trener številka ena. O podaljšanju pogodbe še nismo govorili nič konkretno, rekli smo, da bomo počakali konec prvgenstva in bomo videli kaj in kako."

Torej lahko tudi ostane?

Suban: "Naslednji teden se bo že dosti več vedelo, treba je najprej končati prvenstvo. Meni osebno je rekel, da se ni še z nobenim pogovarjal in jaz mu verjamem. Ostalo pa govori ulica."

Je vaše nadaljnje predsednikovanje v Murski Soboti morebiti tudi odvisno od nedeljske tekme. Če bi se recimo zgodilo kaj nenogometnega, pa bi vam prekipelo in bi rekli, zdaj pa je meni dovolj?

Suban: "Upam in vem, da ne bo tako. Če bi pa res nekdo prodal tekmo in s tem naredil kakšno škodo potem pa to res niso ljudje v katere bi lahko zaupal. V letošnji sezoni je bilo nekaj pomoči domačega okolja, želim si pa še več, kajti največji sponzor kluba sem bil prav jaz. Ljudje vedo koliko sem dal za klub in lahko rečem, da res ljubim Muro. Tako, da lahko rečem, da bo Suban ostal. Po tekmi bom tukaj še dva dni, da vidimo na kakšen način bomo šli v novo sezono."

Če pa bi izgubili v poštenem boju pa tudi ne bi bili jezni?

Suban: "Sigurno."

Zaslonski posnetek intervjuja z uradne spletne strani kluba. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: snkmura.com

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu