Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Tio Cipot podaljšal pogodbo z Muro

Stojijo od leve: Amir Ružnić (agent), Tio Cipot, Robert Kuzmič (predsednik) in Denis Rajbar (športni direktor). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tio Cipot je podaljšal zvestobo Muri, ki je njegov klub že vse od otroštva. V letošnjem letu je dopolni 19 let, a kljub svoji mladosti vztrajo nabira minute v prvoligaškem nogometu. Doslej je dres Mure v Prvi ligi Telemach oblekel na 26. tekmah in ob tem dosegel dva zadetka, uspešen pa je bil tudi minuli četrtek, ko je zabil enega od dveh zadetkov za zmago na prvi tekmi kvalifikacij za Konferenčno ligo proti FC Sfintul Gheorghe. Tudi evropska tekmovanja mu niso tuja, saj je v lanski sezoni dobil priložnost v kvalifikacijah za Ligo prvakov, dvakrat pa je zaigral tudi na tekmah skupinskega dela Konferenčne lige.

Tio je produkt Murine nogometne šole, kar je še en dokaz več, da je delo z mladimi v Fazaneriji zelo uspešno. Podaljšanje pogodbe z nogometašem, ki je član slovenske reprezentance do 21. leta starosti, v preteklosti pa je bil nosilec igre v mlajših reprezentančnih kategorijah, je bila edina logična poteza. Pogodba z Muraši ga bo po novem vezala do 30.6.2026.

Tio Cipot: "Mura je moj klub in vesel sem, da sem danes podaljšal pogodbo. V tem klubu sem zrasel in se razvijal skozi leta, naposled pa prišel do tega, o čem sem sanjal, do igranja v članski konkurenci pred polno Fazanerijo. Zadovoljen sem, da bomo s klubom nadaljevali po skupni poti in verjamem, da se bomo v prihodnjih letih veselili novih uspehov."

Denis Rajbar: "Čeprav je Tio star šele 19 let in čeprav ima, kot sam rad pravi, noro glavo, smo ga v klubu pravilno usmerjali, da je navkljub mladim letom postal eden vidnejših članov naše ekipe. Vemo, da ima dovolj kakovosti, da nam lahko pomaga pri uresničevanju naših ciljev. Zavedamo se, da ga bo pot, v kolikor bo nadaljeval s takimi predstavami, prej ali slej vodila drugam, a pomembno je, da se je odločil, da svoj potencial še naprej razvija pri Muri."

Robert Kuzmič: "Tio je dokaz več, koliko potenciala ima naša nogometna akademija. Delo z mladimi je temelj za razvoj kluba in veseli smo, da lahko govorimo o novem produktu nogometne šole. Želim si, da tudi drugi v nas prepoznajo sredino, kjer lahko razvijejo svoj talent in verjamem, da bodo tudi drugi nogometaši šli po Tiotovi poti. Želim mu čim več dobrih predstav v čarno-bejlon tudi v prihodnje in naj ve, da verjamemo vanj."

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Tio Cipot

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu