Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Točke za mirnejše nadaljevanje

Kai Cipot in Gaber Dobrovoljc. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris cipot/fotolens.si

Črno-beli so v 32. krogu v Domžalah premagali Radomlje z 1:2 (1:1). Z zmago so si precej olajšali nadaljevanje prvenstva in se lahko v celoti posvetijo četrtkovemu polfinalnemu obračunu proti Rogaški.

Cipot med prvih enajst

Pri Muri sta zaradi kartonov manjkala Kous in Maruško, zaradi poškodb pa Tripi, Katić, Brkić, Laci in Domjan. Žlogar je na igrišče poslal zelo zanimivo postavitev. V osrčje obrambe se je vrnil Cipot, medtem ko se je Proleta pomaknil na desni bok in smo ga skozi celo tekmo lahko videli precej "višje" kot običajno.

Kalcer Radomlje: Velić, Posavac (od 74. Hrvoj), Korun, Dobrovoljc, Marković (od 74. Cruz), Gnjatić, Barnabas (od 60. Krolo), Malenšek (od 74. Letaj), N'Landu (od 81. Cerar), Šošić, Kukovec. Trener: Darjan Slavic

Mura: Mihelak, Pucko, Sadriu, Proleta, Kurtović, Cottrell (od 72. Čakš), Turudija (od 59. Antolin), Nuhanović, Cipot, Šarić (od 59. Kiziridis), Maroša (od 93. Lamy). Trener: Anton Žlogar.

Strelci: 0:1 Maroša (7.), 1:1 Korun (38.), 1:2 Čakš (73.).

      Maroša 

Kurtović   Cottrell   Šarić

    Nuhanović Turudija

 Pucko  Sadriu  Cipot  Proleta

       Mihelak

Maroša z roba kazenskega prostora

Prva nevarna situacija se je zgodila že v prvi minuti, ko je Šošić poslal nevaren predložek v kazenski prostor, muraši pa so z nekoliko "zmede" uspeli razrešiti situacijo. Do strela proti golu ni prišlo. Muraši so povedli v 7. minuti, ko je Cottrell z visokim pritiskom ukradel žogo domačinom, podaljšal do Maroše, ki je sprožil s sedemnajstih metrov. Žoga se je od desne vratnice odbila v gol za 0:1. V 11. minuti je po predložku Šošića z glavo mimo vrat streljal Dobrovoljc. Situacijo je kar nekaj časa preverjal VAR, vendar se je na koncu izkazalo, da je bilo vse "čisto". V 37. minuti so domačini izid izenačili. Šošić je izvajal prosti strel z roba kazenskega prostora, Mihelak je žogo odbil v vratnico. Odbitek je v vratnico poslal Moses, nov odbitek pa je z bližine v mrežo potisnil Korun. Do konca polčasa sta poskusila še Kukovec z glavo in Šarić.

Rezervist Čakš prinesel zmago

Prvih deset minut drugega polčasa se na igrišču ni dogajalo nič posebnega. V 55. minuti je z velike razdalje streljal Gnjatić. Črno-beli so do prvega strela prišli v 70. minuti, ko so domačini poskus Cottrella odbili v kot. Po kotu in odbiti žogi pa je s preigravanjem in strelom poskusil Kyziridis. Domačini so njegov strel blokirali. Muraši so drugi zadetek dosegli v 72. minuti. Po dolgi globinski podaji Maroše je sam pred domačega vratarja stekel Čakš in ga s strelom s petnajstih metrov premagal za 1:2. V 82. minuti je po predložku nevarno streljal Šošić. V prvi minuti sodniškega dodatka je z razdalje streljal Letaj.

xG analiza Radomlje : Mura

Tekma ni bila nič posebnega. Bila je dokaj raztrgana z obeh strani. Precej je bilo izgubljenih žog, netočnih podaj in prekrškov. Bilo je zelo res nevarnih situacij. Domačini so imeli višji xG zaradi nevarnih strelov ob izenačujočem zadetku.

Po skoraj devetih mesecih odsotnosti se je na igrišče vrnil Kai Cipot. Radomlje je vodil nekdanji igralec in kapetan Mure Darjan Slavic. Mura je pred Radomljami zadnjo prvenstveno zmago zabeležila v Domžalah.


Kako so igrali?

Muraši so v 32. krogu gostovali v Domžalah, kjer so se pomerili z Radomljani. Po devetdesetih minutah je bilo 1:2 (1:1). Kako so igrali muraši? Ocenite igralce, trenerja in glavnega sodnika Alena Borošaka.

Ocenite jih z oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ).

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno ponedeljka, 21. aprila, ko bodo objavljeni rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 33.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu