Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Ukrajinska reprezentantka okrepila žensko ekipo

Yana Malakhova Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Smiljan Kuhar

Čarno-bejlim se je pridružila osemindvajsetletna vezistka Yana Malakhova. Igralka, ki je v preteklosti igrala za ukrajinska FK Zhytlobud in WFC Kharkiv, je v domačem državnem prvenstvu trikrat osvojila naslov državnih prvakinj, nato pa se je preselila v Španijo, kjer je zaigrala za DUX Logroño in CD Pradejon. Za reprezentanco Ukrajine je nastopila na sedemnajstih srečanjih in zadela dvakrat. Yana ima izkušnje tudi iz Lige prvakinj, kjer je na sedmih tekmah zabila trikrat in dodala dve asistenci. Tako kot tudi ostale okrepitve v tem prestopnem roku, je prihod Yane povezan tudi z željo napredovanja v drugi krog kvalifikacij za Ligo Prvakinj.

Štefan Kozic, športni direktor ŽNK Mura Nona: "Po osvojeni dvojni kroni smo vedeli, da bomo težko zadržali celotno ekipo in da bo igralke, ki bodo odšle, težko zamenjati. Verjamem, da smo z prihodom Yane Malakhove to tudi storili. Izkušena osemindvajsetletna reprezentantka nam prinaša dodano vrednost v sredini, lahko pa zaigra tudi v napadu ali na krilu. Verjamem, da smo dobili kvaliteto, ki jo potrebujemo."

Yana Malakhova: "Soigralke in strokovni štab ŽNK Mura Nona so me zelo dobro sprejeli. Vem v kako dobro ekipo prihajam, to se tukaj odraža že z vodstvom, trenerji, in konča z igralkami. Dekleta so mi že razkazala mesto, ki je zelo prijetno in ima vse, kar igralka potrebuje za življenje in nogomet. Tukaj je tudi zelo okusna hrana, ki je zelo podobna ukrajinski kuhinji in tradiciji, kar sem v preteklosti zelo pogrešala. Zelo sem vesela, da sem tukaj. Mislim, da lahko s skupnimi močmi dosežemo veliko."

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu