Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

V 1. krogu dvoboj dveh prvakov

V prvem krogu 30. prvenstva prve lige nas čaka derbi dveh prvakov - Celja in Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: prvaliga.si

Jubilejno, 30. državno prvenstvo v prvi ligi se bo pričelo 12. avgusta. Mura, pokalni zmagovalec pretekle sezone, se bo pomerila z aktualnim državnim prvakom Celjem. Tekma bo v Celju. Pred žrebom je Mura izrazila željo da bi zaradi manjših vzdrževalnih del na stadionu prvi krog igrala v gosteh.

Kot zanimivost naj omenimo, da sta se omenjena tekmeca v prvem krogu pomerila že v prejšnji sezoni 2019/2020. Takrat je bilo v Celju 2:2, Mura pa je ob polčasu vodila z 0:2.

Obe ekipi sta, kar se tiče prvenstvenih obračunov, precej izenačeni. Mura ima dvaindvajset zmag, Celje pa enaindvajset. Dvanajst tekem se je končalo brez zmagovalca.

Deseto ekipo prve lige bodo dale kvalifikacije med devetouvrščenim Triglavom in drugouvrščeno ekipo druge lige, Gorico.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu