Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

V Murski Soboti je gostoval Haladas

V drugi pripravljalni tekmi pred pričetkom prvenstva v sezoni 1943/1944 je Mura gostila Haladas. Pod devetdesetih minutah so bili boljši gostje z 2:5 (1:4).

Pri Muri so se predstavili trije igralci, ki se nahajajo na preizkušnji, imen pa nam žal ni uspelo izvedeti.

Mura: Jandl - Kološa, Erdősi - L. Deskovič, Kukanja, igralec na preizkušnji I - Zelko, Bencik, igralec na preizkušnji II, igralec preizkušnji III, Sárközi.

Haladas: Büki — Kovács III, Töl­gyes — Rábavölgyi, Kalotai, Németh — Szabó, Varga, Kiss, Németh, Újvári.

V začetku tekme so pobudo prevzeli domačini, vendar so prvi zadetek v 3. minuti dosegli gostje. Uspešen je bil Varga. Haladas je v 20. minuti dosegel še en zadetek, potem ko je Jandla premagal Újvári. Po drugem zadetku so si nekaj priložnosti ustvarili tudi domačini. Šest minut pozneje, v 26. minuti, je na semaforju že pisalo 0:3, zadel pa je Kiss. Kukanja je nato v 40. minuti iz enajstmetrovke znižal na 1:3. Le minuto pozneje je Újvári povišal na 1:4.

Drugi polčas je Mura začela bolje kot gostje, ki so nekoliko upočasnili tempo. Kljub temu je vratar Mure, Slavko Jandl obranil nekaj nevarnih strelov. V 65. minuti je Varga dosegel peti zadetek za 1:5. Mura se ni predala in v 80. minuti je Sárközi postavil končni izid 2:5.

Čeprav so nogometaši Mure šele na začetku priprav so igrali dokaj dobro. Zelo dobri so bili Jandl, Kukanja, Kološa ter igralec na preizkušnji II. Pri Haladasu se je izkazal Varga.

Izjavi po tekmi

Gyula Lelovich, Haladas: "Rezultat je realen. Mura ni slaba ekipa in lahko v prihodnosti doseže lepe rezultate."

Raoul Peterka, sekretar Mure: "Z malo sreče bi lahko Mura dosegla boljši rezultat."

Aktivna tudi druga ekipa

Druga ekipa Mure je gostovala v Körmendu in premagala tamkajšnji klub z 0:1. Pod vodstvom Štefana Čagrana je ekipa prikazala všečno igro in bi lahko zmagala z višjo razliko. Klub je v drugo ekipo vključil kar nekaj igralcev iz mladinskega moštva, kar se je izkazalo za dobro potezo. Izpostaviti je potrebno Čagrana, Bencika, M. Deškoviča, Cirila Klajnščka in Kovača.

Sledi gostovanje v Čakovcu

V nedeljo 15. avgusta bo Mura z dvema ekipama odpotovala v Čakovec. Druga ekipa bo na igrišče stopila ob 16.00, prva pa dve uri pozneje. Znani so tudi termini prihodnjih tekem. Dvajsetega avgusta prihaja v Mursko Soboto Nagykanizsai Vasutas S.E., Mura pa bo tekme igrala še 22. in 29. avgusta ter 5. septembra 1943.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu