Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

V Murski Soboti je prvič gostoval Proleter

Stojijo od leve v belih majicah: __, __, __, Jurij Vrtarič, Mirko Babič, Feri Zelko, Štefan Aki Norčič, Vladimir Kukanja (sodnik). Čepijo v belih majicah: Karel Fujs, Ciril Klajnšček, Alojz Režonja (vratar s čepico), Aleksander Bušen, __. Bralce prosimo za razpoznavanje oseb s fotografije. Fotografija je bila računalniško spremenjena v barvno. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jože Kološa Kološ

Nogometaši Sobote in Proleterja iz Kopra so v nedeljo, 30. aprila 1950, odigrali zaostalo tekmo 5. kroga slovenske lige. V Murski Soboti so bili s 3:2 boljši igralci Sobote. Tekma bi morala biti na sporedu 16. aprila, vendar je bila zaradi volitev preložena.

Proleter se je slovenski ligi priključil leta 1950 in je tekmoval izven konkurence, zato se njihovi rezultati uradno niso šteli v skupno razvrstitev. Mesto Koper je bilo leta 1950 del Svobodnega tržaškega ozemlja (STO), ki je bilo razdeljeno na cono A in cono B. Cona B je bila pozneje priključena k Jugoslaviji, medtem ko je Cona A s Trstom pripadla Italiji.

Dan pozneje, 1. maja, sta se kluba pomerila še na prijateljski tekmi. Rezultat je bil 0:0.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu