Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

V zadnji minuti tekme ob točko

Nogometaši Sobote so v 13. krogu I. skupine slovenskega nogometnega prvenstva gostovali v Mariboru, kjer so se pomerili z Branikom. Po napeti in enakovredni tekmi so domačini zmagoviti zadetek dosegli v zadnji minuti tekme in zmagali z 1:0 (0:0).

Branik: Marguč, Vinterhalter, Sternad, Železinger, Gajšek, Trendevski, Vitek, Bosina, Cvetič, Trpin in Kajzer.

Sobota: Režonja, Bažika, Matuš, Klajnšček, Klepec, Fujs, Zelko, Vrtarič, Babič in Sečko.

Tekma se je pričela z nervozno igro obeh moštev. V prvih petnajstih minutah je imel Branik več od igre in v tem času izvedel dva prosta strela. Zatem je Soboti uspelo povezati svoje vrste in naši nogometaši so s protinapadi začeli nevarno ogrožati domača vrata. Zadnje minute prvega polčasa so potekale v rahli terenski premoči Sobote. Domačini so vse napade zaustavili pred svojim kazenskim prostorom.

Drugi polčas se je pričel z ostrimi napadi domačega moštva. Nato se je slika počasi spremenila in je z nevarnimi napadi pričela Sobota. Večkrat sta poskušala Zelko in Vrtarič, vendar je bil Marguč vselej na mestu. Ko je vse kazalo, da se bo tekma končala brez zmagovalca je levi branilec Sobote približno 25 metrov od vrat Režonje storil prekršek. Naši nogometaši pri prostem strelu niso postavili živega zidu in Gajšek je zadel pod prečko za zmagoslavje domačinov.

Kot je poročal mariborski Vestnik je bila to ena najnapetejših tekem, ki so jih gledalci zanje čase videli v Mariboru. Prvih petnajst minut je pripadlo domačemu moštvu, nato sta bila nasprotnika enakovredna od 35 minute naprej pa je bila nevarnejša Sobota. Podobno je bilo tudi v drugem polčasu. Domačini so bili tehnično boljši, Sobota pa je to nadoknadila s požrtvovalnostjo.

Pri Braniku je zaigral nekdanji igralec Mure Jože Bosina.

Lestvica

1. Rudar Trbovlje  12 8 2 2 32:16 18
2. Železničar MB   12 7 1 4 27:18 15
3. Železničar LJ   10 6 2 2 25:15 14
4. Branik      13 5 3 5 19:18 13
5. Udarnik      13 4 3 6 20:31 11
6. Nafta       12 4 3 5 17:23 11
7. Sobota      12 3 1 8 17:24  7
8. Kladivar     12 2 3 7 11:23  7 

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu