Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas.

Velika tombola Mure
27. maj 1951

Četrta tombola Mure je potekala na prostoru pred gimnazijo Murska Sobota. Leta 2022 je na tem mestu atletski stadion pred Osnovno šolo I. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jože Kološa Kološ

Mura je 27. maja 1951 pripravila svojo četrto tombolo. Potekala je na prostoru pred novo gimnazijo v Murski Soboti. Med dvajsetimi glavnimi dobitki so bili motorno kolo, spalnica, radio aparat, moško kolo, plug za oranje, drva, 100 kg težka svinja itd. Zraven glavnih dobitkov je bilo razdeljenih še nad 2000 dinarjev ostalih dobitkov. Cena ene tablice je bila 30 dinarjev. Na dan tombole so vozili posebni avtobusi, po koncu pa je odpeljal vlak iz Murske Sobote do Hodoša.

Tombola bi morala biti 13. maja, vendar je bila prestavljena za dva tedna. Tombole so bile pred in po vojni zelo popularne. Na njih so društva zbirala denar za svoje delovanje. Mura je denimo leta 1935 s tombolo zbirala denar za nov stadion na Fazaneriji.

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu