Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas.

Velika zmaga na Ptuju
23. september 1934

V 1. krogu novega prvenstva sta se pomerila dva pretendenta za naslov prvaka v II. razredu mariborskega okrožja, Ptuj in Mura. Tekma se je končala z zmago Mure s 3:4 (1:3), s čimer je Mura osvojila dve dragoceni točki v boju za naslov.

S sredine so pričeli Ptujčani, ki so v prvih minutah nevarno pritiskali na vrata Mure. Muraši so se kaj kmalu otresli pritiska in v peti ter osmi minuti bi lahko glavni sodnik Kopič iz Maribora dosodil dve enajstmetrovki za Muro, sa so igralci Ptuja igrali z roko v svojem kazenskem prostoru. V 10. minuti pa vendarle vodstvo Mure, potem ko je zadel Turk. V 20. minuti nova lepa priložnost za Muro. Debelakovo bombo je vratar Ptuja komaj preusmeril v kot. Po strelu s kota, ki ga je izvajal Schiller, je z glavo za 0:2 znova zadel Turk. V 25. minuti je bilo že 0:3, ko je zadel Kardoš. Mura je nato nekoliko popustila kar so domačini izkoristili v 36. minuti in dosegli zadetek. V 39. minuti je Josip Kos ubranil enajstmetrovko Ptuja.

Drugi polčas je Mura pričela izjemno in povedla že v prvi minuti. Po kotu Schillerja je znova zadel Turk. V nadaljevanju polčasa so se pri Muri poškodovali Čagran, Horvat in Novak in črno-beli so se potegnili v obrambo. Ptujčani so na 2:4 znižali v 67. minuti, na 3:4 pa v 87. minuti. Zadnji zadetek so domačini dosegli z roko in čeprav je igralec Ptuja to tudi priznal, to ni spremenilo odločitve sodnika, da zadetek velja.

Protest Ptuja

Po tekmi je Ptuj vložil protest na vodstvo tekmovanja in želel razveljaviti rezultat. Vzroka nam ni uspelo izvedeti, je pa bil protest zavrnjen.

Lepa gesta Drave

Istočasno s tekmo se je v Murski Soboti igrala tekma med Panonijo in Dravo. Ko so igralci Drave izvedeli za zmago Mure na proti Ptuju, njihovemu velikemu rivalu, so zaklicali trikrat "Zdravo" SK Muri.

Prihodnjo nedeljo sledi mestni derbi

Prvenstvo se bo nadaljevalo prihodnjo nedeljo, ko se bosta v mestnem derbiju pomerila Mura in Panonija.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu