Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Visok poraz Mure v Ljubljani

Nogometaši Mure so v 2. krogu slovenske lige gostovali v Ljubljani pri Odredu in izgubili s 6:0 (2:0). Čeprav rezultat tega ne kaže, so bili Muraši prvi polčas povsem enakovreden nasprotnik favoriziranim domačinom.

Odred: Todorovič, Medved, Piskar, Fajon, Berginc, Pelicon, Životić, Kumar, Hočevar, Elsner in Hacler.

Mura: Skalar, Veren, Klajnšček, Št. Norčič, Šimon, Deškovič, L. Norčič, Zelko, Vrtarič, Fujs in Sečko.

Tekma, ki so jo je ogledalo okrog 3500 gledalcev je bila razdeljena na dva dela. V prvem polčasu Mura ni igrala podrejene vloge, ampak je kar nekajkrat nevarno prihajala pred vrata Odreda. Žal pa naši nogometaši niso imeli igralca, ki bi realiziral prodorne akcije. V tem delu igre se je Mura prikupila gledalcem z dobrim starom, Odred pa kot celota ni pokazal tistega kar so gledalci od njega pričakovali. V prvem polčasu je za domačine dva zadetka dosegel Hočevar.

Po polčasu je Odred v dveh minutah zabil še dva zadetka in prišel do vodstva s 4:0. Nogometaši Mure so se po visokem zaostanku bolj kot ne vdali, primanjkovalo pa jim je tudi kondicije. Do konca je Odred dosegel še dva zadetka.

Muri je za kaj več zmanjkalo kondicije in tehnike. Mladi vratar Skalar nosi krivdo za en zadetek, vsi ostali pa so plod slabe igre v obrambi. Najboljši Murin igralec je bil levi krilec Deškovič. V ekipi Mure je debitiral mladi Ladislav Veren. Najboljši igralec tekme je bil Berginc, ki je preprečeval Murine napade in smiselno oddajal žoge v napad.

Lestvica

1. Rudar     2 2 0 0 3:0 4
2. Nafta     2 2 0 0 3:1 4
3. Korotan    2 1 1 0 4:3 3
4. Železničar MB 2 1 1 0 5:4 3
5. Branik     2 1 0 1 7:2 2
6. Odred     2 1 0 1 9:4 2
7. Železničar LJ 2 0 1 1 2:3 1
8. Sloga     2 0 1 1 1:7 1
9. Kladivar    2 0 0 2 0:3 0
10.Mura      2 0 0 2 1:8 0

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu