Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Visoka zmaga za začetek priprav

Začetna enajsterica Mure. Stojijo od leve: Kous, Šafarić, Šušnjara, Bošković, Sirk, Lukač. Čepijo: Kouter, Kozar, Perčić, Lorbek in Kuzma. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Naša članska ekipa je danes odigrala prvo pripravljalno tekmo. Črno-beli so se v Radomljah na umetni travi pomerili s tretjeligašem – Šenčurjem. Muraši so prevladovali skozi celotno tekmo in na koncu zabeležili visoko zmago z 0:5.

V prvem polčasu so se Šenčurčani dobro upirali in črno-beli so si težko pripravljali priložnosti. Z nekaj protinapadi so tudi nevarno zapretili vratom Mure, ki jih je v prvem polčasu branil Dean Šafarić. V 25. minuti pa je obrambi Šenčurja ušel Rok Sirk in brez težav zadel za vodstvo Mure z 0:1. V 32. minuti je drugi zadetek iz prostega strela dosegel Alen Kozar. Ob tem je potrebno omeniti, da je vratar Šenčurja zelo slabo ocenil let žoge. Prvi polčas se je končal z vodstvom Mure z 0:2.

V drugem polčasu so naši fantje še bolj pritisnili in priložnosti so si sledile kot po tekočem traku, ampak na naslednji zadetek v vratih Šenčurja smo čakali do 73. minute, ko je po lepi podaji Amadeja Maroše brez težav žogo v prazen gol potisnil povratnik Matic Maruško. V 85. minuti je zadel tudi Luka Bobičanec, ki je uspešno izvedel prosti strel z roba kazenskega prostora. Ob zaključku tekme je piko na i s petim zadetkom v vratih Šenčurja postavil mladinec Sebastjan Šlak.

Strelci za Muro: Rok Sirk, Alen Kozar, Matic Maruško, Luka Bobičanec in Sebastjan Šlak.

Mura prvi polčas: Šafarić (vratar), Kous, Bošković, Lukač, Kuzma, Lorbek, Kozar, Kouter, Šušnjara, Perčić (mladinec), Sirk.

Mura drugi polčas: Matošević (vratar), Celec, Kurbus, Žiger, Pucko, Maruško, Sočič (mladinec), Šlak (mladinec), Bobičanec, Vaš in Maroša.

Tekmo so izpustili: Antonio Dodlek (poškodba), Matej Andrejč (službene obveznosti), Žan Karničnik (viroza).

Naslednjo tekmo bodo črno-beli odigrali v soboto, 3. februarja 2018 ob 18. uri v Stradnu proti Beltincem.

Ante Šimundža je pozdravil Murinega povratnika Matica Maruška. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Filip Perčić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Ivo Kuzma in Nino Kouter. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Rok Sirk. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nik Lorbek. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

V drugem polčasu je kapetanski trak nosil Saša Celec. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu