Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Z občnega zbora: prva ekipa dosegla vse cilje

Ernest Hoyer Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NK Mura skozi čas

V nedeljo, 8. februarja 1959, je potekal redni občni zbor NK Sobote. Člani društva so se strinjali, da je bilo delovanje kluba v preteklem letu uspešno na vseh področjih. Predsedniška funkcija je bila znvoa zaupana Ernestu Hoyerju.

I. ekipa dosegla vse cilje

Največ govora je bilo o I. moštvu, ki tekmuje v slovenski conski oz. republiški ligi. V preteklem letu so osvojili prvenstvo mariborske podzvezne lige in v dveh kvalifikacijskih tekmah za slovensko ligo premagali Brežice. Sobočani se po jesenskem delu nahajajo na 9. mestu s prav toliko osvojenimi točkami. Cilj kluba v tekoči sezoni je obstanek v ligi. Ekipa je dosegla največ golov v jesenskem delu, Feri Maučec pa je postal najboljši strelec. Na gostovanjih so večkrat prikazali boljšo igro od domačinov. Zanimivo je, da so naši nogometaši na vrhu po fair playu, saj ni bil opominjan prav nobeden nogometaš.

Tekmujejo še tri moštva

Bolj kot ne uspešno tekmujejo tudi ostala moštva pionirsko, mladinsko in II. moštvo. Za redno kondicijo in kakovostno rast drugega moštva bi bila zelo pomembna oživitev Pomurske nogometne lige in tekmovanja med pomurskimi nogometnimi enajstericami pod njenim okriljem. Člani so v razpravi večkrat omenili, da bo potrebno za ostala moštva skrbeti enako kot za prvo.

Podpora iz celotne Jugoslavije

Klub trenutno šteje 380 članov, od tega jih je 72 aktivnih. Vodstvo je preteklo leto pokazalo veliko iznajdljivosti pri zagotavljanju finančnih sredstev, ki so jih zahtevala tekmovanja. Znova so izvedli tombolo, za katero so zraven lokalnih podjetjih dobitke prispevali podporniki iz vse Jugoslavije. Nekaj sredstev je klub dobil tudi iz donacij in reklamnih oglasov.

Obnova igrišča?

Člani so razpravljali tudi o stanju zelenice in se strinjali, da bo v prihodnosti potrebna obnova igrišča, za kar bo klub potreboval še izdatnejša finančna sredstva.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu