Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Ziko z Muraši zmagal še drugič zapored

Tudi na današnji tekmi, na koncu prepričljiva zmaga Murašev, čeprav je bila igra mogoče za odtenek slabša, kot pred tednom dni, je bila pa vendar še vedno dovolj kvalitetna, da so naši igralci zabili tri gole in neugodne goste iz Ivančne Gorice pustili na predzadnjem mestu. Črno-beli pa so s to zmago obdržali četrto mesto pred zadnjim jesenskim krogom, katerega bodo v nedeljo ob 14. uri odigrali na gostovanju proti Šentjurju, ki je danes v Zagorju igral neodločeno 0:0.

Črno-beli so srečanje odigrali v postavi: Kamnik, Nikolič, Marič, Kljajič, Kulčar, Prettner (82. min. Sreš), Balažic, Ristić, Janža (52. min. Bencik), Slavic, Flisar (59. min. Fajfar).

Srečanje so nekoliko bolje odprli naši igralci, vendar vse do 12. minute niso prišli do prave priložnosti, takrat pa je na levi strani na robu kazenskega prostora Ristič preigral enega od gostujočih branilcev, podal v kazenski prostor, kjer je Flisar s sedmih metrov z glavo žogo poslal meter mimo leve vratnice. Za goste je z dvajsetih metrov poskušal Brezarič, strel je zletel mimo vrat. Po predložku z desne je v petmetrskem prostoru pred Jankovićem žogo odbil Nikolič. Prav po njegovi podaji, se je v lepi priložnosti v 25. minuti znašel Kulčar, a je z enajstih metrov streljal slabo mimo vrat. Gostje so v 30. minuti na desni strani izigrali našo zadnjo linijo, na srečo je predložek Kastelica z dveh metrov mimo vrat Kamnika poslal Janković. Prav Janković je začel akcijo na desni strani, ki je v naslednji minuti prinesla vodstvo gostov. Njegov predložek, je po strelu z glavo med Maričem in Balažicem čez vratarja Kamnika v gol za 0:1 pospravil Armin Lulić. Kar nekaj minut so črno-beli potrebovali, da so se po nekoliko nepričakovanem vodstvu gostov pobrali in spet začeli plesti mrežo okoli vrat Zaletela. Tako so v 40. minuti iz kazenskega prostora izbili predložek Ristića, odbito žogo je s sedemnajstih metrov čez vrata poslal Janža. V naslednjem napadu v 43. je Nikolič na sredini priboril žogo, jo poslal na rob kazenskega prostora, kjer jo je Ristić podaljšal do Mitje Flisarja, ki je vtekel z leve strani, si žogo zaustavil prsmi in jo z lobom ob levi vratnici spravil v mrežo za izenačenje na 1:1. V 45. minuti je samostojno akcijo po sredini s preigravanjem gostujočega branilca in strelom z roba kazenskega prostora v desni spodnji kot za 2:1 zaključil Darjan Slavic. Za goste je Prudič z osemindvajsetih metrov iz prostega strela streljal tik mimo leve vratnice domačih vrat.

Prvi so v drugem polčasu poskušali gostje prek Stranjaka, strel s sedemnajstih metrov je zletel meter mimo vrat. Po predložku Jankovića je z glavo mimo streljal tudi kapetan Kastelic. Ristič je samostojno akcijo po desni strani v 49. minuti zaključil s strelom v vratarjev daljši kot, Zaletel je s parado žogo odbil a le do Kulčarja na levo, ki je z osmih metrov streljal mimo desne vratnice. Prettner je začel protinapad v 51. minuti, na osemnajstih metrih je podal do Flisarja, ki je preigral gostujočega branilca streljal v daljši kot, žoga je zletela tik ob vratnici v gol avt. Predložek Jankovića z leve strani je Kamnik iz desnega zgornjega kota s težavo odbil v kot. Na drugi strani proti napad Bencika s strelom zaključi Fajfar, preslabo za Zaletela. V 66. minuti še ena akcija Bencika po desni strani, tokrat strelja Fajfar z glavo, Zaletel se tudi tokrat ni dal presenetiti. V 70. minuti Bencik še enkrat pobegne po desni strani tokrat z roba kazenskega zaključi akcijo sam in je za malo nenatančen, žoga oplazi prečko z gornje leve strani gostujočih vrat. V 73. minuti Ristić začne akcijo na desni strani, poda žogo na sredino do Prettnerja, na levi je akcijo spremljal Marič, kar je Ivo pravočasno opazil in mu podal lepo globinsko žogo, Milidrag Marič je z žogo prišel v kazenski prostor in jo z osmih metrov ob prvi vratnici zabil v mrežo za 3:1. V 79. minuti Kastelic strelja z osemnajstih metrov, Kamnik spolzko žogo uspe ukrotiti v drugem poskusu. Kamnik je uspešen tudi ob poskusu Šinkovca v zaključku tekme.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu