Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Zmaga Mure za napredovanje v pokalu

Kapetan Tromejnika Damir Čontala in muraš Simon Koren. Fotografija je nastala 4. septembra 2013 na tekmi med Muro in Tromejnikom. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mura je v sončnem vremenu in pred okrog 250 gledalci v 2. krogu pokala MNZ z 1:0 premagala tretjeligaša Tromejnik iz Kuzme in se uvrstila v nadaljevanje tekmovanja. Črno-beli so tekmo pričeli v postavi: Luk, Šeruga, Kocbek, Malačič, Hozjan, Korpič, Balažic, Koren, Pavel, Nemec in Kuzmič, v nadaljevanju sta priložnost dobila še Kovač in Nemec. Zmaga Mure je povsem zaslužena vendar pa je bila pot do nje zelo težka.

Izenačen prvi polčas

Tekma se je začela z rahlim otipavanjem z obeh strani, brez resnejših priložnosti in predvsem med obema kazenskima prostoroma. Sredi polčasa pa se je tekma vendarle zelo razživela. Priložnosti in akcije so sledile z obeh strani, ritem tekmi so vendarle dajali muraši, ki pa niso našli prave zaključne podaje, kar so gostje pridoma izkoriščali za protinapade. V tem obdobju je kar nekajkrat Muro rešil izjemni Luk, ki je s tremi izrednimi posredovanji poskrbel, da se domačini niso znašli v zaostanku. Iniciativa Mure se je proti koncu polčasa vendarle obrestovala, saj so akcije postajale nevarnejše vendarle pa je manjkal konkretni zaključek. Prav ob zaključku polčasa smo videli tudi najzrelejšo priložnost Mure, ko je gostujoči vratar izvrstno ubranil priložnost domačih, iz odbitka pa prav tako niso uspeli spraviti žoge v gol. Tako se je polčas končal z 0:0, pa vendarle je prevladoval občutek, da Muri manjka nekaj ob zaključku akcij in nekaj sigurnosti v igri.

Odločila je enajstmetrovka

Drugi polčas se je začel kot se je prvi končal. Mura je imela iniciativo, vendar brez pretirano nevarnih priložnosti. Gostje si pravzaprav resne priložnosti niso uspeli priigrati. Bolj se je tekma bližala proti koncu, bolj je Mura pritiskala na gostujoča vrata. V enem izmed takšnih napadov je gostujoči branilec potegnil z roko v kazenskem prostoru Murinega igralca in sodnik je upravičeno dosodil na najstrožjo kazen, katero je uspešno izvedel Kuzmič. Velja izpostaviti, da so imeli muraši tudi tokrat spodbudo s tribun s strani Black Gringosov, ki so jim prepotrebno energijo na terenu in vzpodbudo.

Dvoboj dveh kapetanov Damirja Čontale in Tilena Kocbeka. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Rok Malačič je uspešno zaustavil Damirja Čontalo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Damir Čontala in Tilen Kocbek. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu