Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Zmaga za mirnejše nadaljevanje

Luka Bobičanec in najstrožja kazen. V vratih stoji vratar Aluminija Luka Janžekovič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so v 22. krogu Prve lige Telemach gostovali v Kidričevem in zabeležili osmo prvenstveno zmago sezone. Zadnjeuvrščeni Aluminij so premagali z 0:1, končni rezultat pa je bil dosežen že v prvem polčasu.

Beganović namesto Kousa

Mura je tekmo igrala brez dveh kaznovanih igralcev. Zaradi rumenih kartonov je manjkal Lorbek, zaradi izključitve proti Bravu pa Kous, ki je dobil kar tri tekme prepovedi. Namesto njega je na desnem boku igral Beganović, namesto Lorbka pa je zaigral Ouro. Prednost pred Mulahusejnovićem je tokrat dobil Lotrič. Nardin je danes kot četrti tujec ostal izven kadra za tekmo.

Aluminij: Janžekovič, Musa, Nkama, Petek, Azemović (od 77. Branšteter), Pečnik (od 77. Brest), Bolha, Marinšek (od 66. Prša), Matjašič, Špehar (od 86. Kadrić), Turčin (od 66. Šroler). Trener: Oskar Drobne.

Mura: Ljubić, Pucko, Maruško, Gorenc, Šturm, Ouro, Horvat, Beganović, Bobičanec (od 78. Kozar), Lotrič (od 66. Škoflek), Daku (od 93. T. Cipot). Trener Domir Čontala.

VAR signaliziral igranje z roko

Po začetnem otipavanju so do prve priložnosti prišli Muraši. Lotrič je v 4. minuti poslal predložek z leve strani, Petek pa je pri odbijanju igral z roko. Glavni sodnik Jug sprva ni signaliziral igranja z roko, vendar je po posredovanja VAR-a odločitev spremenil in pokazal na belo točko. Uspešen izvajalec je bil Luka Bobičanec, zadetek pa je padel v 10. minuti tekme. Po zadetku je imel Aluminij žogo nekaj več v nogah, kljub temu pa so naslednjo priložnosti znova imeli Sobočani. Bobičanec je z globinsko podajo lepo našel Lotriča, vendar je bil Nkama hitrejši. V 22. minuti je Pečnik streljal z dvajsetih metrov v spodnji desni kot Ljubića. V 23. minuti je Bobičanec poskušal s prostega strela. Nogometaši Mure so do nove priložnosti prišli v 25. minuti. Najprej je poskušal Daku nato pa je po odbiti žogi z roba kazenskega prostora streljal Horvat. V 33. minuti je Daku po preigravanju streljal z roba kazenskega prostora. V drugi minuti sodniškega dodatka se je po kotu in lepi podaji Horvata v dobrem položaju znašel Pucko, vendar je streljal prek vrat. V prvem polčasu je igra večinoma potekala po Murini levi strani, zato je bila desna stran z Gorencem in Beganovićem praktično brez dela.

Enakovredna igra v drugem polčasu

Drugi polčas se je pričel z enakovredno igro in posestjo. V 53. minuti so domačini izvajali kot, žoga pa je skoraj presenetila Ljubića, ki jo je odbil v polje, po odbitku pa so domačini zapravili še eno priložnost. Pet minut pozneje so Muraši izgubili žogo na sredini Bolha pa je z dvajsetih metrov streljal prek vrat. V 72. minuti prva priložnost Mure v drugem polčasu, ki je bila do te minute nenevarna. Po polprotinapadu je Horvat streljal s petindvajsetih metrov. V drugem polčasu nismo videli veliko dobre igre. Mura se je osredotočala na to, da ne prejme zadetka in domačinom ni dovolila nevarnejših priložnosti.

Izgarana tekma

Tekma je bila zelo raztrgana z veliko napakami na eni in drugi strani. Veliko je bilo dolgih žog in podaj na pamet. Muraši so stali preveč narazen in za žogo. Pri akcijah smo pogrešali več pomoči soigralcev. V določenih situacijah igralec ni imel komu podati žoge. Mura je ves čas tekme igrala v enakem sistemu 3-4-3 oz. 3-4-2-1. Po menjavi Bobičanca v drugem polčasu se je na njegovo mesto postavil Horvat. Na drugi strani so domačini igrali v sistemu s štirimi branilci proti kateremu imajo črno-beli tradicionalno težave. Tekma je bila izgarana tako kot skoraj vse doslej, ki jih je Mura igrala v Kidričevem.

Prva zmaga za Čontalo

To je bila prva uradna zmaga Čontale na klopi Mure. Luka Bobičanec je dosegel 53. zadetek za Muro. Matic Maruško, ki je iz aktualne zasedbe Mure rekorder po številu nastopov je odigral 273. tekmo in bil 53-ič kapetan ekipe. Po 4. decembru 2021 je Mura znova zmagala na prvenstveni tekmi. Tudi takrat je zmagala z 1:0, nasprotnik pa je bil Tabor.

Izjavi po tekmi

Oskar Drobne, trener Aluminija: "Na žalost smo klonili, tekma je pa šla v smer neodločenega rezultata. Odločitev o enajstmetrovki je bila za mene čudna. Bili smo napadalni in Muri povzročali precej preglavic v obrambi."

Damir Čontala, trener Mure: "Vedeli smo, da bo težka tekma in takšna je tudi bila. Tukaj je vedno težko igrati. Želeli smo doseči še drugi zadetek, vendar je po zadnjih dveh spodrsljajih ta zmaga zelo dobrodošla."

Lestvica

1. Maribor      22 13 3 6 34:23 42 
2. Koper       22 12 5 5 37:27 41 
3. Olimpija     22 12 4 6 26:20 40 
4. Bravo       22  9 7 6 23:18 34 
5. Mura       22  8 9 5 29:28 33 
6. Domžale      22  8 6 8 29:28 30 
7. Celje       22  6 4 12 22:30 22 
8. Kalcer Radomlje  22  6 4 12 28:37 22 
9. CB24 Tabor Sežana 22  5 5 12 21:24 20 
10.Aluminij     22  4 7 11 19:33 19 

IZ MEDIJEV

Mirlind Daku. Ovira ga Nik Marinšek. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Luka Bobičanec po doseženem zadetku. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Veselje v Kidričevem po doseženem zadetku. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu