Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Zmagovito domače slovo od leta 2021

Strelec in asistent proti Taboru - Nardin Mulahusejnović in Žan Karničnik. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Alerš Cipot/fotolens.si

Zadnjo jesensko tekmo pred domačimi gledalci je Mura igrala proti Taboru iz Sežane. Neugodnega nasprotnika, s katerim je letos na Fazaneriji že izgubila, je premagala z 1:0 (0:0).

Mura: Obradović, Karamarko, Gorenc, Karničnik, Šturm, Kous, Lorbek, Kozar (od 76.K. Cipot), Pucko (od 69. Lotrič), Horvat (od 87. Maroša), Mulahusejnović (od 76. Ouro).

Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Urh (od 90. Seliškar), Nemanič, Guerrico (od 90. Ristić), Briški, Mavretič, Ovsenek (od 78. Tolić), Kosi (od 64. Ndzengue), Stančič, Kljun (od 64. Stanković).

Neučinkovit prvi polčas

Čeprav so gostje pričeli nekoliko bolj agresivno kot Mura so do prvega strela prišli muraši. V 4. minuti je Pucko rahlo z desne ciljal zgornji desni kot Koprivca. V 10. je Šturm lepo preigraval po levi strani in poslal zavrnjeno žogo v sredino kjer je z enajstih metrov osamljeni Kous streljal prek vrat. Sledile so minute enakovredne igre in brez priložnosti na eni in drugi strani. V 28. minuti je po kotu z glavo streljal Karničnik, vendar je žoga za las zletela mimo leve vratnice. Šest minut pozneje je po predložku Horvata do zaključnega strela z glavo prišel Pucko, ki je stresel desno vratnico. V 43. minuti je po prestreženi žogi Kous pobegnil proti kazenskemu prostoru in v sredini iskal Lorbka, ki je streljal, vendar preslabo, da bi premagal Koprivca. Lepa priložnost je splavala po vodi. V prvi minuti sodniškega dodatka je po predložku Horvata z glavo mimo vrat streljal Karničnik.

Mulahusejnović in njegov drugi zadetek za Muro

V 48. minuti je predložku z desne strani z glavo streljal Mulahusejnović. V 51. minuti je do dveh priložnosti prišel Mulahusejnović. Najprej je streljal z dvajsetih metrov, nato pa je še po podaji s kota poskušal z glavo. Streljal je preveč po sredini, zato je Koprivec njegov strel obranil. To kar je Mulahusejnović zgrešil v začetku drugega polčasa je popravil v 59. minuti. Vse je na desni strani storil Karničnik, preigral dva igralca in poslal ostro žogo na drugo vratnico kjer jo je Mulahusejnović preusmeril v mrežo. Muraši so prišli do zasluženega vodstva. Dve minuti pozneje je z dvajsetih metrov nekoliko sebično poskušal Pucko in streljal prek vrat. V 65. minuti je Horvat streljal mimo desne vratnice. Povsem nebogljeni gostje bi si minuto pozneje skoraj zabili avtogol, odbito žogo pa je Kous poslal mimo vrat. V 83. minuti je po preigravanju z roba kazenskega prostora sprožil Ouro, vendar je streljal prek vrat. V 90. minuti je po podaji Lorbka do lepe priložnosti prišel Maroša. S kakšnih štirinajstih metrov je streljal mimo desne vratnice.

Zmaga ni bila v nobenem trenutku ogrožena

Zmaga Mure je povsem zaslužena in ni bila v nobenem trenutku ogrožena. Gostje so v Mursko Soboto prišli po šestih zaporednih porazih. Zgostili so sredino in v prvem polčasu črno-belim povzročali precej preglavic pri gradnji njihove značilne igre. Igro Tabora so prebijali predvsem prek bokov in nato s predložki ali ostrimi žogami iskali proste igralce. Mura je sprožila 23 strelov proti vratom, vendar le štiri v okvir vrat. Na drugi strani si gostje niso priigrali nobene omembe vredne priložnosti.

Še dve tekmi zgodovinske jeseni

Z zmago je Mura ujela priključek z vrhom in za vodilnim Koprom zaostaja za devet točk. Do konca leta sledita še dve tekmi, naprej v Arnhemu proti Vitesseju in nato v zadnjem jesenskem krogu v gosteh proti Kopru.

Navijači iz Radelj

Današnjo tekmi si je ogledalo okrog 1500 gledalcev. Zaradi ukrepov proti koronavirusu je bil stadion lahko zaseden le 50 %. Zraven standardnih transparentov na ograjah smo danes lahko videli še slovensko zastavo, ki so jo prinesli navijači iz Radelj, ki spremljajo Žana Karničnika. To je bila najbrž zadnja domača tekma Karničnika, saj so vse glasnejše govorice, da bi po koncu jesenskega dela sezone utegnil zapustiti Muro in se preseliti v tujino.

Izjavi po tekmi

Dino Stančić: "Mislim, da je rezultat realen, Muri čestitam za zmago. Po vseh teh porazih je bila tekma za nas težka predvsem s psihološkega vidika."

Nardin Mulahusejnović: "Pričakovali smo težko tekmo, vedeli smo kaj nas čaka in morali smo biti potrpežljivi. Pripravili smo se na takšno tekmo. Vesel sem zadetka, na koncu pa je najbolj pomembno, da smo zmagali."

Lestvica

1. Koper       19 11 4 4 33:22 37 
2. Maribor      19 11 3 5 29:21 36 
3. Mura       18  7 7 4 24:23 28 
4. Olimpija     16  8 3 5 20:16 27 
5. Bravo       18  7 6 5 16:12 27 
6. Domžale      18  6 5 7 24:26 23 
7. Celje       18  6 3 9 19:22 21 
8. Aluminij     19  4 7 8 18:26 19 
9. CB24 Tabor Sežana 19  4 4 11 17:20 16 
10.Kalcer Radomlje  18  4 4 10 20:32 16 

IZ MEDIJEV

Žana Karničnika in Muro je na tribunah bodrilo okrog 30 navijačev iz Radelj. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Ignacio Guerrico, Samisindin Ouro in v izadju Marin Karamarko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nardin Mulahusejnović v sendviču dveh igralcev Tabora. Levo Erik Salkić, desno Blaž Urh. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tomi Horvat in Blaž Urh. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Klop Mure za rezervne igralce. Od leve: Marko Zalokar, Matic Maruško, Mitja Lotrič, Amadej Maroša, Kai Cipot, Samsindin Ouro, Mihael Klepač in Staniša Mandić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Klemen Pucko Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Na tribunah se je zbralo 1550 gledalcev. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Simpatizerji Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Veselje po doseženem zadetku. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pogled na transparente in tribune Fazanerije. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Marin Karamarko in Žiga Ovsenek. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pogled na tribune. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Žan Karničnik in nekdanji muraš Filip Kosi. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu