Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Znova nas čakajo prvenstveni prekmurski derbiji

V prihajajoči sezoni bomo znova spremljali prvenstvene prekmurske derbije z Nafto. V Murski Soboti in Lendavi se obetata izjemno vzdušje in polne tribune. Na fotografiji je nelepka, ki jo lahko najdemo na severni strani Fazanerije. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Sezona 2023/24 je za nami, NZS pa je sprejela koledar tekmovanj za prihodnjo sezono. Prva slovenska nogometna liga bo še naprej štela deset klubov. Izpadel je Aluminij, Rogaška pa ni prejela licence. V ligo sta tako napredovali prvourščeni ekipi 2. SNL in sicer Primorje ter Nafta 1903. Ligo bodo tako sestavljali: Bravo, Celje, Domžale, Koper, Maribor, Mura, Nafta 1903, Olimpija, Primorje in Radomlje. Prvi krog bo na sporedu 20. julija, zadnji jesenski pa 7. decembra. Jeseni bo odigranih 18 krogov. Spomladanske tekme se bodo pričele 1. februarja 2025, zadnji krog pa bo 24. maja 2025. Prve pokalne tekme se bodo pričele 14. avgusta.

Mura bo priprave pričela v ponedeljek 10. junija. Doslej so ekipo zapustili štirje nogometaši in sicer Lamy, Katić, Kyziridis in Cottrell. Še vedno ostaja aktualno vprašanje vstopa investitora, ki bi zagotovil finančno stabilnost in konkurenčnost s tremi finančno najmočnejšimi klubi - Celjem, Mariborom in Olimpijo. Kdaj in če bo prišlo do dogovora ostaja zaenkrat neznanka.

Datum žreba parov še ni določen je pa bil vedno okrog 24. junija.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu