Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Znova v zadnjih minutah

Darick Kobie Morris. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipotž/fotolens.si

Muraši so se v 14. krogu v 1. SNL odpravili v Domžale, kjer so se pomerili z Radomljami. Po dobrem prvem polčasu, ko so vodili z 0:1, so v drugem popustili, prejeli zadetek in igrali 1:1. Drugič zapored so klonili v zaključku tekme. Tako je bilo tudi pretekli teden proti Kopru.

Brez Jurišića, vendar s Ščernjavičem

Črno-beli so tekmo pričeli v postavitvi 3-5-2, enako kot Radomlje. Zaradi kartonov je manjkal Jurišić, zaradi poškodb oz. bolezni pa Kous, Cipot in Pucko. Kot četrti tujec je izpadel Petković.

 Shabanhaxhaj Maroša

   Brkić  Kurtovič

Ščernjavič Tripi  Trontelj

 Sadriu Maruško Morris

     Mihelak

Dobra Mura in le en zadetek

Prva priložnost na tekmi je v 4. minuti pripadla Muri, potem ko je po globinski podaji sam proti vratarju stekel Shabanhaxhaj. Napadalec Mure je prišel do strela, vendar je pri dvoboju hujšo poškodbo staknil vratar Velić, ki je v spremstvu reševalcev moral zapustiti igro. Naslednjo priložnost je znova zapravil Shabanhaxhaj. Po podaji Maroše je v 16. minuti znova sam stekel proti vratarju, vendar streljal mimo vrat. Dve minuti pozneje je z razdalje streljal Šošić. Mura je povedla v 25. minuti. Tripi je s svoje polovice poslal visoko globinsko žogo proti Shabanhaxhaju, ki je v tretje vendarle uspel premagati domačega vratarja Baša, ki je pred tem zamenjal Velića. V 37. minuti je Šošić s prostega strela streljal prek vrat. V 44. minuti je imela Mura novo veliko priložnost za zadetek. Po globinski žogi in izletu vratarja je Trontelj poslal žogo do Maroše, ki je s štirinajstih metrov ni uspel spraviti v prazno mrežo. Eden od branilcev je žogo izbil. V prvi minuti sodniškega podaljška je Cruz s polvisoko žogo skušal presenetiti Mihelaka. V peti minuti podaljška je Cruz streljal še prek vrat.

Nevidna Mura in le en zadetek

V drugem delu so prvi zapretili domačini. Strel Cruza z dvaindvajsetih metrov so črnobeli blikirali. V nasprotnem napadu je po podaji Ščernjaviča s težkega položaja mimo vrat streljal Trontelj. V 58. minuti so domačini izvedli obetavno akcijo po desni strani. Nlandu je v sredini našel Šošića, ki je s štirinajstih metrov meril prek vrat. V 68. minuti je Nuhanovič meril z razdalje. V 70. minuti je Nlandu zapravil doslej najlepšo priložnost za Radomlje. Po podaji z desne je s šestih metrov meril z glavo po sredini, zato je Mihelak žogo ujel. V 73. minuti so domačini streljali še z roba kazenskega prostora. V 90. minuti je Nuhanović zatresel murežo Mure, vendar iz prepovedanega položaja. Muraši so klonili v drugi minuti sodniškega dodatka, ko je po podaji Nlanduja Nuhanović z dvaindvajsetih metrov premagal Mihelaka.

xG analiza tekme Radomlje : Mura

Sedemdeset minut je šlo, potem pa ne

Prvi polčas s strani Mure ni bi slab. Žoga je tekla dokaj hitro, z dvojnimi podajami so uspešno izigravali domačine, po izgubljeni žogi pa so stopili proti žogi in jo z agresivnostjo dobili nazaj. Radomljanom so prepustili posest in jih prebijali z globinskimi žogami. Proti koncu polčasa so Radomljani postajali nevarnejši. V drugem delu so muraši dokaj dobro stali do 70. minute nakar so domačini bili boljši, črno-beli pa so se osredotočali na obrambo. Ni bilo več agresivnosti, veliko težav pa je imel Sadriu, najprej s krči, nato pa s poškodbo stegenske mišice.

Statistični posladki

Domačini so imeli skoraj 3-krat večji xG (pričakovani zadetki) kot muraši, ki so si na celi tekmi pripravili le pet priložnosti od tega le eno v drugem delu. Iz zgornje grafike je razvidno, da so bili domačini v drugem polčasu zelo nevarni po Murini levi strani, kjer sta igrala Sadriu in Ščernjavič, kasneje pa tudi Kurtovič.  Na desni strani si niso priigrali nobene omembe vredne priložnosti.

Pri Muri je debitiral Daniel Katić.

1. Celje        13 10 2 1 31:11 32
2. Koper        13 7 5 1 23:12 26
3. Olimpija      13 7 3 3 28:19 24
4. Bravo        13 6 3 4 20:18 21
5. Maribor       13 6 2 5 20:15 20
6. Mura        13 4 3 6 16:23 15
7. Kalcer Radomlje   13 3 4 6 13:18 13
8. Domžale       13 3 2 8 17:24 11
9. Aluminij      13 3 2 8 15:22 11
10.Rogaška       13 2 2 9 8:29 8

Kako so igrali?

Muraši so v 14. krogu prve lige gostovali v Domžalah, kjer so merili moči z Radomljani. Kako so igrali muraši? Ocenite igralce, trenerja in glavnega sodnika Matea Tozana.

Ocenite jih z oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ).

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 31. oktobra, ko bodo objavljeni rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 31.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu