Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Žoga na centru - pred pričetkom prvenstva

Ljubitelji nogometne igre bodo v nedeljo spet pohiteli na nogometna igrišča, kjer bodo sodniki dali znak za začetek nove prvenstvene sezone. Enajst nedelj bodo na igriščih odmevali aplavzi športnega občinstva, enajst nedelj bodo nogometni kibici težko pričakovali rezultate o igri svojega moštva. Spet se bo začelo računanje točk, gol-razlike in vsaka tekma bo odločala o mestih na prvenstveni lestvici.

Pomurje bosta letos zastopala v SCL kar dva kluba. Zaradi razpada mariborskega Branika (čeprav je disciplinsko sodišče NZS ustavilo postopek uveden zoper člane upravnega odbora in tehnične komisije nogometnega kluba Branik) se bo letošnjih prvenstvenih dvobojev spet udeležila Nafta iz Lendave. To pa bo zelo privlačno, saj bomo po daljšem času spet lahko gledali derbyje pomurskih rivalov. Prvi predstavnik Pomurja, Sobota, gre na start letošnjega prvenstva precej pogumno in z opravičenim optimizmom. Po enomesečnem odmoru so igralci Sobote koncem julija spet začeli redno trenirati in je moštvo za prvenstvena srečanja dobro pripravljeno. Razen tega je dobila Sobota z vratarjem Vrdjuko precej močno okrepitev, čeprav bo imel pravico nastopa na prvenstvenih tekmah šele čez en mesec.

V letošnjem prvenstvu bodo soboške barve branili naslednji igralci: Vrdjuka, Morčič, Drvarič, Klanjšček, Skalar, Šarotar, Norčič, Zorec, Norčič J., Dozet, Sečko, Potočnik, Šarotar, Maučec, Kološa in Miloševič.

Sobota igra letos z novim sistemom, ki si ga je od brazilske reprezentance izposodilo že več moštev zvezne lige. To je sistem 4:2:4, kjer igrata dva srednja krilca in dva srednja napadalca, krila pa imajo nalogo, da po potrebi pomagajo tudi obrambi. Zaradi novega sistema igre, s katerim gre Sobota v novo prvenstvo, bo moral trener Zelko še nekoliko uigrati moštvo. To pa ne bo težko doseči, saj prihajajo igralci zelo redno na treninge. Razen tega pa tudi podjetja in šole, na katere so igralci vezani, tesno sodelujejo s klubom.

Za letošnje prvenstvo se bo borilo za točke dvanajst moštev. Najmočnejše zastopstvo ima Ljubljana, ki ima v ligi kar štiri moštva (Krim, Ilirija, Slovan in Ljubljana). Razen obeh pomurskih predstavnikov bodo na prvenstvu igrala še naslednja moštva: Maribor, Gorica, Olimp, Kladivar, Rudar in kranjski Triglav.

Pri letošnjem prvenstvu je NZS uvedla zelo koristno novost, ki bo imela čez leta prav gotovo ugodne odmeve v slovenskem nogometu. Ustanovila jo namreč enotno mladinsko slovensko ligo in tako se bodo vedno v predtekmi srečali mladinci istih moštev. Za Soboto bo to lahko imelo finančne posledice, saj se bodo potni stroški zdaj podvojili, dohodki pa ostanejo skoraj isti.

Sekretar NK Sobota Vlado Cvetko nam je na vprašanje o izgledih prvega pomurskega predstavnika v letošnjem prvenstvu povedal tole: "Računamo na mesto v gornjem delu tablice. Seveda nam bo pri tem pomagala tudi športna publika, ki s pravilnim bodrenjem lahko precej odloča o končnem rezultatu."

V nedeljo potuje Sobota že na prvo prvenstveno srečanje v Ljubljano, kjer se bo srečala z novim ligašem Slovanom. Lendavska Nafta bo imela precej težji opravek, saj ji bo iz srečanja s kranjskim Triglavom zelo težko izvleči kakšno točko.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu