Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Sobota pred pričetkom prvenstva spreminja igralni sistem

Za novo sezono ima Sobota okoli 15 igralcev, večinoma starih, od novih pa bodo nastopali šele po tretji tekmi vratar Vrdjuka (prej Branik), Kološa (prej Grafičar Murska Sobota) in Belinger (prej Grafičar Ljubljana). Brez dvoma bo tudi v letošnji sezoni, podobno kot v lanski, Sobota igrala vidno vlogo posebno na domačem terenu, kjer je skoraj nepremagljiva. Lansko odlično četrto mesto bodo Sobočani poizkušali obdržati in morda jim bo to uspelo, saj je volje pa tudi ostalega dovolj. Trener Zelko je sicer šele sedaj pričel z resnim delom, ker prej vsi igralci niso bili v Murski Soboti, tako da je moštvo kondicijsko nekoliko slabše pripravljeno, razen tega pa poizkušajo še nov način igre. Zanimanje za nogomet je v Murski Soboti ogromno, zato klub nima finančnih težav, nedavna tradicionalna tombola pa je tudi dobro uspela. Sobota ima 31 igralcev prvega in drugega moštva, 30 mladincev in 60 pionirjev. Razen I. moštva bodo nastopali v SCL tudi mladinci, ki jih vadi Štefan Norčič.

Največja želja soboških nogometašev pa je pomožno igrišče, ki so ga za tribuno sicer pričeli graditi, vendar ga niso dokončali. Sedaj vadijo namreč vsi igralci Sobote, Grafičarja in Pušče na enem igrišču, kar je seveda nemogoče in ovira pravilen razvoj te športne panoge.

O razporedu tekem je trener Zelko menil, da ni najugodnejši, prvo tekmo pa bo njegovo moštvo odigralo v nedeljo v Ljubljani s Slovanom. Prvi bo po njegovem mnenju Maribor, ki da ima prav dobro mlado moštvo.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu