Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Brazilki podpisali profesionalni pogodbi z Muro

De Jesus Matos Josilene in Silva Bomfim Thalita Ellen sta podpisali profesionalni pogodbi z žensko ekipo Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: NŠ Mura

Po osvojitvi pokalnega naslova in pred nedeljsko tekmo z Ljubljano, ki lahko murašicam zagotovi dvojno krono, sta profesionalni pogodbi z ŽNK Mura Nona podpisali Josilene De Jesus Matos in Thalita Ellen Silva Bomfim.

Josilene De Jesus Matos je v finalu proti Olimpiji zabila prvi zadetek, doslej je za murašice odigrala še šest tekem v prvenstvu in ob tem zabila tri zadetke. Thalita Ellen Silva Bomfim je postala standardna branilka in v zadnjih krogih daje dodatno mirnost in stabilnost v obrambi čarno-bejlih. Pogodbi z Muro sta podpisali do 31.5.2024.

Robert Kuzmič, predsednik NŠ Mura: "Z novima profesionalnima pogodbama si klub še bolj prizadeva slediti zastavljenim ciljem in profesionalizaciji ženske ekipe. S tem tudi sledimo smernicam UEFE in FIFE, ki vedno več poudarka dajeta promociji in popularizaciji ženskega nogometa."

Štefan Kozic, športni direktor ŽNK Mura Nona: "Pred začetkom prvenstva sta bili obe pripeljani, da zaostrita konkurenco v moštvu, saj smo menili, da imata kvalitete, ki jih potrebujemo. Po prvih tekmah smo takoj videli, da premoreta dovolj kvalitete, napredovali sta iz tekme v tekmo in postali tudi standardni nogometašici prve postave. S svojimi igrami sta nas prepričali, da smo z njima podpisali profesionalni pogodbi."

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu