Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Celjani ribarijo v Muri

Luka Bobičanec se odloča v kateri gol bo streljal v prihodnje. Celjani očitno radi ribarijo v Muri. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot, montaža nkmura.si

V zadnjih dneh so časopisne stolpce znova začeli polniti članki o Celjanih in njihovih težnjah po bivših in enem sedanjem članu črno-bele zasedbe. Govorimo seveda o Luki Bobičancu, pa tudi o Žanu Karničniku in Matku Obradoviću. Slednja sicer nista več člana črno-belih, sta pa v našem klubu pustila globok pečat in bila zraven ob največjih uspehih v zgodovini. Že pred tem je v knežje mesto odšel Nino Kouter, ki je sprejel za slovenske razmere bogato ponudbo, na ruski pogon delujočega Celja, ki očitno želi delovati še na Murin pogon ali pa tako kot je delovala in še deluje Mura.

Ob pisanju zgornjih stavkov so mi misli odtavale leto dni nazaj, ko se je njihov generalni direktor Valeriy Kolotilo zapletel v besedni spor s Šimundžo. Tedanji trener Mure je javno okrcal celjski projekt z novačenjem mladih igralcev in reprezentantov, ki da niso edino zagotovilo za uspeh, naslov in uspešno igranje v Evropi. Kolotilo se je, verjetno nekoliko užaljen, branil veteranov in v ospredje prinašal zgodbo mladcev iz Vitesseja s katerim se je takrat merila Mura. Govoril je celo o neperspektivnosti Murine ekipe, ki da je prestara. In kaj imamo danes? Obrnjeno Celje, obrnjeno ploščo in kako paradoksalno - želijo si Murine veterane, če bi bilo možno pa bi verjetno vzeli še Šimundžo. Imajo pa srečo v nekritičnosti slovenskih medijev, ki se tega ne spominjajo in težko seštejejo ena plus ena. Ampak to spada v neko drugo sfero in zgodbo.

Da ne bo pomote. Spoštujem Celje kot klub, ker sta z Muro zgodovinsko gledano oba žela podobne uspehe ter bila in še vedno bijeta sizifovo bitko z dvema velikima centroma Ljubljano in Mariborom. S svojim denarjem lahko trenutno pokupijo vse. No skoraj vse. Mene ne morejo, ne morejo niti tebe, ki nosiš Murin šal okrog vratu. Mi bomo še vedno polnili Fazanerijo in ostali tukaj tudi ko ne bo Bobičanca, tako kot smo ostali, ko ni več zgoraj omenjenih. V Celju pa bo na tribunah še naprej ponosno odmevalo "Danes se nas je zbralo 590". In ti se bodo veselili zmage svoje ekipe in gola doseženega iz ofsajda, medtem ko bodo novi Celjani in nekdanji Muraši še naprej pozdravljali Black Gringose, kot je to pred dvema mesecema na Fazaneriji storil Nino Kouter.

Kolumne ne odražajo uradnega stališča spletne strani NK Mura skozi čas.
Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Luka Bobičanec

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu