Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Črno-beli Argentinec Diego A. Romero

Diego Romero in njegova zaročenka Vanina leta 2002. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Franc Bobovec

Doslej je dres Mure je v celotni njeni zgodovini nosil le en Argentinec, Diego Adriano Romero. Prihaja iz Buenos Airesa, njegov matični klub pa je Quilmes AC. K Muri je prišel v zimskem prestopnem roku 2001/2002 iz argentinskega kluba Atletico de Rafaela in v črno-belem dresu igral sezono in pol. V tem času je odigral 39 uradnih tekem in dosegel 5 zadetkov. Njegovo igralno mesto je bilo na sredini, številka dresa pa kaj drugega kot desetica. S svojim tehničnim znanjem in preigravanji je predstavljal dodano vrednost ekipi.

V Murski Soboti sta ga spremljala njegova zaročenka Vanina in simpatična pudlica. Največje težave mu je povzročal jezik, saj je Diego govoril le špansko, razumel pa je tudi malo italijanščine. V največjo pomoč so mu bili soigralci Goran Reljić, Vladimir Kožul in Alan Mesarič.

Iz arhiva smo izbrskali intervju z Romerom, ki ga je julija 2002 za PEN opravil Franc Bobovec. V njem se je Diego dotaknil Mure, Argentine in seveda Diega Maradone.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Diego Romero

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu