Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

2002/2003

Mura je zaključila prvenstvo na 8. mestu. V začetku sezone je moštvo vodil Milan Koblencer, ki ga je v 12. krogu zamenjal Vojislav Simeunović. V zadnjem delu sezone je bil glavni trener Mure tudi Zlatko Gabor. Takoj po koncu sezone so člani kluba za predsednika izvolili Georga Subana. Kljub temu da mu je pred tem spodletelo pri vodenju koprskega prvoligaša, je s svojimi obljubami dvignil pričakovanja navijačev na precej višjo raven.

Pred pričetkom sezone 2002/2003 so v Muri načrtovali uvrstitev celo med prvih pet ekip na lestvici, toda po agoniji, ki je trajala vso sezono, ko je klub preživljal eno najtežjih obdobij v svoji zgodovini, je Muri vendarle uspelo zadržati status prvoligaške ekipe. To pa je tudi edina tolažba za bledo sezono. Na koncu je Mura osvojila 9. mesto, zbrala je devet zmag, sedem neodločenih izidov in kar petnajst porazov. Mura se je rešila šele, ko je na trenersko klop sedel mladi in ambiciozni domači trener Zlatko Gabor, ki je zbral več točk kot trije njegovi  predhodniki skupaj (Koblencer, Đurić, Simeunović) in presegel pričakovano bero točk, potrebno za obstanek. Mura je pod njegovim vodstvo dobila prav vsa srečanja v Fazaneriji in se vendarle rešila pred najhujšim. Velik razlog za skrb je bilo tudi finačno stanje v klubu. Kopičili so se dolgovi do igralcev, ki so postajali vse bolj nezadovoljni. Dolgo je bil blokiran poslovni račun kluba, varčevanje zaradi pomanjkanja denarnih sredstev pa je pustilo posledice, zato so se v Fazaneriji odrekli nekaterim igralcem, drugi so odšli sami, na klopi pa prave izbire ni bilo. Težav je bilo torej več kot dovolj in potemtakem je bilo tudi težko pričakovati  kaj drugega kot klavrno sezono, nad katero so bili vsi, ki jim je pri srcu črno-bela barva, upravičeno razočarani. Tudi pogled v prihodnost je zbujal skrb, kajti dejstvo je, da je pomursko gospodarstvo bolj kot ne na psu, v takšnih razmerah pa profesionalni športni kolektiv pravzaprav nima možnosti za preživetje. Igralci so vsi po vrsti napovedovali odhod iz Fazanerije, najbolj črnoglede napovedi pa so govorile celo o tem, da Mura zaradi velikih težav - klubski dolg je 31. maja 2003 znašal 85.664.801 tolarjev - mogoče sploh ne bo začela nove sezone. (Povzeto po članku Roberta Balantiča v 10. številki SNL revije.)

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu