Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Črno-beli še vedno čakajo prvo zmago

Mitja Lotrič je z evrogolom povedel Muro v vodstvo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so gostovali v Kidričevem in iztržili remi 1:1 (1:1). To je bila druga točka črno-belih v letošnjem prvenstvu, še naprej pa ostajajo brez zmage.

Pomešana zasedba Mure

Ante Šimundža je tokrat povsem premešal začetno enajsterico, obenem pa spremenil še igralni sistem. Črno-beli so po dolgem času nastopili s štirimi v obrambni vrsti v sistemu 4-3-3. Sredino so sestavljali Brkić, Lotrič in Lorbek, ki še nikoli niso igrali skupaj. Strateg Mure je spočil kar precej standardnih igralcev, saj muraše v četrtek čaka zelo pomembna tekma proti Žalgirisu.

Aluminij: Janžekovič, Martić, Petek, Azemović, Ploj (od 78. Nkama), Pušaver, Prša, Marinšek, T. Pečnik (od 62, Krefl), Kadrić, Bizjak (od 62. Flakus Bosilj). Trener: Oskar Drobne

Mura: Obradović, Šturm, Karničnik, Gorenc, Kous, Lorbek, Brkić (od 46. Horvat), Lotrič, Klepač (od 79. Bobičanec), Mandić (od 68. Škoflek), Maroša. Trener: Ante Šimundža.

Izenačen prvi polčas

Nogometaši Mure so že od začetka tekme prevzeli pobudo in bili aktivnejši ter imeli več žogo v svojih nogah. Prvo pravo priložnost smo videli v 5. minuti. Maroša je lepo preigraval na desni strani, poslal nizek predložek v kazenski prostor Aluminja, kjer je Klepač s prve streljal tik mimo leve vratnice Janžekoviča. V 11. minui so prvo priložnost dočakali tudi domačini. Bizjak je prejel lepo globinsko žogo in stekel sam proti Obradoviču. Vratar Mure je stekel izven svojega kazenskega prostora in zaustavil napadalca Aluminija. Po mnenju glavnega sodnika Vinčića ni bilo prekrška, Bizjak pa je prejel rumeni karton. Počasni posnetek je pokazal, da je Obradović nepravilno oviral napadalca Aluminija. V 17. minuti je z glavo poskušal Gorenc, vendar je streljal mimo desne vratnice. Črno-beli so povedli v 21. minuti. Po predložku murašev in odbiti žogi je le-ta prišla do Lotriča, ki je s strelom z dvajsetim metrov "snel pajčevino" z levega zgornjega kota Janžekoviča. V 28. minuti je Šturm poslal predložek v kazenski prostor. Klepač je s petih metrov z glavo streljal mimo vrat. Domačini so izenačili v 31. minuti. Ploj je poslal predložek v kazenski prostor Mure, muraši so žogo na kratko odbili vendar na noge Kadriča, ki je s polvisokim strelom v dolgi kot matiral Obradovića za 1:1. V 34. minuti je imela Mura imenitno priložnost za dosego novega zadetka. Maroša in Lotrič sta v kazenskem prostoru odigrala dvojno podajo, slednji pa je podal na drugo vratnico do Klepača, ki mu ni uspelo premagati Janžekoviča. Mura je imela v prvem polčasu več žogo v svoji posesti in imela tudi več strelov.

Enosmerni promet brez "haska"

V 48. minuti je v kazenskem prostoru žogo prejel Klepač in iz ugodnega položaja streljal prek vrat. V 56. minuti je Maroša prejel dolgo žogo, vendar se v napadu ni najbolje znašel. Minuto pozneje so prvič v drugem delu zapretili tudi Kidričani. Pušaver je pobegnil po desni strani in se z dvajsetih metrov z desne strani odločil za neposreden strel proti Obradoviću. Vratar Mure je bil na mestu in strel odbil. V 60. minuti je v kazenskem prostoru padel Klepač, vendar ni bilo prekrška za najstrožjo kazen. V 65. smo videli eno najlepših priložnosti za Muro. Maroša je z globinsko podajo lepo našel Klepača, ki se je znašel sam pred Janžekovičem. Streljal je s kakšnih osmih metrov z desne, vendar je Janžekovič njegov strel obranil. V 72. minuti je Kous poslal predložek v kazenski prostor, vendar so domačini žogo odbili v kot. Dve minuti pozneje je do strela po odbiti žogi prišel Horvat, vendar je streljal visoko prek vrat. V 78. minuti se je Klepač odločil za strel s petindvajsetih metrov. Janžekovič je njegov strel brez težav ukrotil. V 90. minuti so imeli črno-beli zaključno žogo. Na vrhu kazenskega prostora je do odbite žoge prišel Horvat, streljal v levi spodnji kot Janžekoviča, vendar je le-ta njegov strel obranil. Minuto pozneje je imel Bobičanec drugo zaključno žogico. Preigral je branilce na desni strani, potegnil v sredino in streljal s podobnega položaja kot Horvat. Janžekovič je tudi ta strel obranil in tekma se je končala z 1:1.

Črno-beli so imeli več žogo v svojih nogah in tudi več streljali proti vratom. Kljub temu so se iz najbližjega gostovanja vrnili s točko in po štirih krogih še vedno ostajajo brez zmage.

Obrazložitev dogodka na tekmi Aluminij : Mura

Po koncu tekme se je v sporočilu za javnost oglasila NZS, ki je podala obrazložitev dogodka, ko je Obradović nepravilno zaustavil igralca Aluminija.

"V 4. krogu Prve lige Telemach je v 12. minuti tekme med Aluminijem in Muro sodnik napačno ocenil nepravilno posredovanje vratarja NŠ Mura ter dosodil indirektni prosti udarec zaradi domnevnega simuliranja igralca NK Aluminij št. 11 in ga opomnil.

Pravilna odločitev bi bila direktni prosti udarec in opomin vratarju, ne pa izključitev vratarja, saj ob upoštevanju kriterijev, predvsem smeri in hitrosti žoge, ni šlo za preprečitev čiste priložnosti za doseganje zadetka.

V skladu s Pravili igre in VAR protokolom bi v podobnem primeru VAR lahko posredoval le, ko bi sodnik nedvoumno moral izključiti vratarja. Ker pa v konkretni situaciji ni šlo za izključitev, VAR ni mogel posredovati.

VAR sicer lahko posreduje v primeru napačne identitete. Vendar gre v skladu s Pravili igre za napačno identiteto le, ko sodnik opomni ali izključi napačnega igralca iste ekipe, ne pa v primerih, ko sodnik dosodi prekršek v korist napačne ekipe in posledično sankcionira napačnega igralca, razen ko bi šlo za čisto in očitno napako v zvezi z direktno izključitvijo, kazenskim udarcem ali doseganjem zadetka.

Odločitev VAR, da v opisanem primeru ne posreduje, je bila torej popolnoma pravilna."

Lestvica:

1. Maribor       4 3 0 1 9:7 9
2. Koper        3 2 1 0 6:3 7
3. Olimpija       3 2 1 0 6:3 7
4. Bravo        4 1 3 0 3:2 6
5. Kalcer Radomlje   4 1 2 1 4:3 5
6. CB24 Tabor Sežana  4 1 1 2 5:4 4
7. Aluminij       4 0 3 1 1:3 3
8. Celje        4 1 0 3 5:8 3
9. Mura         4 0 2 2 4:8 2
10.Domžale       2 0 1 1 2:4 1


IZ MEDIJEV

Staniša Mandić in Ploj. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Veselje murašev po doseženem zadetku Lotriča. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Marko Brkić je zabeležil drugi nastop v sezoni. Tokrat je igral prvi polčas. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Amadej Maroša in Martić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Zračni dvoboj Lorbka z igralcem Aluminija. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu