Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Remi Mure in Žalgirisa
5. avgust 2021

Luka Bobičanec v svojem značilnem slogu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jure Zauneker

V prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za Ligo Europa je Mura na Fazaneriji gostila Žalgiris. Tekma se je končala brez zadetkov. Zmagovalec in potnik v play off kvalifikacij bo tako znan v četrtek, 12. avgusta v Vilni.

Obisk je bil pod pričakovanji

Tekmo si je v delno oblačnem vremenu ogledalo okrog 2000 gledalcev, kar je nekoliko manj od pričakovanj. Vzrokov za to je več - od dopustniškega časa, do pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) in precej visokih cen vstopnic. Cena vstopnice je bila namreč 20, za imetnike sezonske vstopnice pa 17 evrov. V Murski Soboti je cel dan deževalo, oblaki pa so se razkadili okrog petih popoldne. Temu primerno je bilo tudi igrišče, ki je bilo razmočeno in nekoliko slabše kot na prejšnjih evropskih obračunih. Na tekmi so bili tudi predstavniki graškega Sturma. S tem klubom se bo namreč v play offu pomeril zmagovalec tega dvoboja.

Postavi obeh ekip

Mura je morala v tekmo kreniti brez Nina Koutra, ki se je preselil v turškega drugoligaša FK Manisa. Šimundža je tako na njegovo mesto postavil kapetana Alena Kozarja.

Postava Mure: Obradović, Karničnik, Maruško, Gorenc, Kous, Kozar (od 67. Lotrič), Bobičanec (od 87. Maroša), Horvat, Šturm (od 87. Pucko), Klepač (od 67. Škoflek), K. Cipot (od 67. Lorbek). Trener: Ante Šimundža.

Postava Žalgirisa: Gertmonas, Mikoliunas, Ljubisavljević, Diaw, Bopesu, Uzela, Onazi (od 73. Kuklys), Verbickas, Kyeremeh (od 73. Tadić), Sylvestr (od 54. Kiš), Videmont (od 87. Jarusevičius). Trener: Vladimir Cheburin.

Anemičen prvi polčas Mure

Tako kot na tekmi proti Shkendiji so pred pričetkom tekme gledalci pripravili koreografijo. Ko so igralci prihajali na teren so gledalci v zrak dvignili črno bele plastične vrečke in na ta način pripravili lepo kuliso. V nasprotju s pričakovanji je Mura v prvi polčas krenila dokaj rezervirano in gostom prepustila iniciativo. Le-ti so več napadali in si pripravili več lepih priložnosti za zadetek. Že v 8. in 9. minuti se je moral s posredovanjem izkazati Obradović. Priložnosti sta namreč zapravila Sylvester in Kyeremeh. V 24. minuti je prvič resneje zapretila Mura, ko je Kai Cipot z glavo zadel levo vratnico Gertmonasa. V 28. minuti je za Žalgiris z bližine zadel Sylvestr, vendar je je bil zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Gostje so bili v tem delu veliko bolj agilni, muraši pa so na trenutke zelo nevarno viseli.

Boljša Mura v drugem polčasu

Mura je v drugi polčas krenila precej bolj ofenzivno, začela dobivati dvoboje na sredini in prevzemati t.i. druge žoge. Na ta način so goste onemogočali, sami pa so si pripravili kar nekaj zrelih priložnosti za zadetek. V 50. minuti je v približno 18 metrov sprožil Klepač, vendar je žoga poletela prek vrat. V 57. in 59. minuti se je v priložnosti znašel Cipot, vendar je gostujoči vratar njegov strel obranil, v drugem poskusu pa je žoga zletela prek vrat. Svojo najlepšo priložnost so Litovci zapravili v 85. minuti, ko je po predložku z glavo streljal Kiš. Žoga je zletela v naročje Obradovića.

Po tekmi

Za Muro so v drugem polčasu zaigrali tudi novinci, Lotrič, Lorbek in Škoflek. Čepravo so bili zelo agilni se je poznala neuigranost z ekipo, zaradi česar niso mogli dati tistega kar smo od njih pričakovali. Omeniti velja tudi švedske sodnike, ki so na trenutke z neodločnim in "čudnim" kriterijem spravljali ob živce tako gledalce kot igralce.  Na tej tekmi je Klemen Šturm odigral svojo 100. uradno tekmo v dresu Mure, Matic Maruško pa 250.

Izjave

Ante Šimundža, trener Mure: "Kontrolirali smo nasprotnika, imeli smo dve, tri dobre priložnosti. Dobili smo, kar smo si želeli, to je aktualen, pozitiven rezultat. Žalgiris je ekipa, ki vrši visok pritisk."

Vladimir Cheburin, trener Žalgirisa: "Našo igro smo prilagodili igri Mure. Vedeli smo kako igrajo in v prvem polčasu smo se dobro postavili, vendar iz ugodnih situacij nismo zadeli. V drugem polčasu je bila Mura boljša, vendar ji kljub temu nismo dovolili veliko priložnosti. Za povratno tekmo se bomo pripravili po najboljših močeh in verjamem, da bomo uspešni."


Mihael Klepač obžaluje zamujeno priložnost. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jure Zauneker

Ogrevanje pred tekmo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jure Zauneker

Ogrevanje pred tekmo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jure Zauneker

Luka Bobičanec Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jure Zauneker

Žalgiris je bil zelo nevaren v prvem polčasu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jure Zauneker

Navijači Mure na severni tribuni. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jure Zauneker

Ogrevanje pred tekmo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jure Zauneker

Prekršek Klemna Šturma za rumeni karton. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jure Zauneker

Ogrevanje pred tekmo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jure Zauneker

Nik Lorbek in Nemanja Ljubisavljević. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jure Zauneker

Klemen Šturm je odigral 100. uradno tekmo v dresu Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jure Zauneker

Gneča v kazenskem prostoru Žalgirisa. Mura je prvi polčas igrala proti severni tribuni. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jure Zauneker

Žiga Kous in Joël Bopesu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jure Zauneker

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu