Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Dve zmagi proti Ptuju
22. julij 1934

V nedeljo, 22. julija so se nogometaši Mure v prijateljski tekmi pomerili s Ptujem in zmagali s 3:2 (2:1).

Tekmo so bolje pričeli črno-beli, ki so povedli že v 5. minuti, ko je iz neposredne bližine zadel Turk. Tudi po doseženem zadetku je bila Mura boljši nasprotnik in v 19. minuti je Turk dosegel še drugi zadetek na tekmi. Kmalu po vodstvu Mure je Ivo Kardoš v kazenskem prostoru igral z roko. Gostje enajstmetrovke niso uspeli unovčiti, zato je ostalo pri 2:0. Rezultat polčasa 2:1 je bil dosežen v 33. minuti, ko je Brumen preigral ožjo obrambo Mure in na koncu premagal še vratarja Kosa.

V drugem polčasu se je igra večinoma odvijala na polovici Ptuja. Na 3:1 je v 79. minuti povišal Milan Šerbec. Domačini so nato nekoliko popustili in gostje so dosegli drugi zadetek. Znova je zadel Brumen.

Pri Muri je nastopilo nekaj novincev - Milan Šerbec, Ivan Hojer in Ludvik Krančič. Vsi so se Muri pridružili v spomladanskem delu sezone 1933/1934. Pri Muri se je najbolj izkazal krilni igralec Nikolaj Horvat. Ivo Kardoš je v začetku opravljal obrambne naloge izvrstno, nato pa nekoliko popustil. Več bi lahko storili tudi napadalci, vendar niso znali izkoristiti svojih priložnosti.

Pred tekmo sta se pomerili še rezervni moštvi Mure in Ptuja. Tudi na tej tekmi so slavili muraši in sicer s 6:3 (4:3)

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu